Αγροτικά

Επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη απέστειλε ο Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Πέλλας. Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των αγροτών ζητούν η δεντροκαλλιέργεια να ενταχθεί στις πληγέντες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την υγειονομική πανδημία. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως...

Ο Doctor έλαβε μήνυμα από τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας ότι πουλάνε για εξαγωγή με 0,54 ευρώ το κιλό, την ίδια ώρα που Ιταλία και Ισπανία έχουν μέση τιμή εξαγωγής 0,95 ευρώ το κιλό στα ροδάκινα!

Συναντήσεις της Θεοδώρας Τζάκρη με αγροτικούς συνεταιρισμούς και αγρότες και τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Κώστα Αποστόλου
Tην πλήρη απογοήτευση του αγροτικού κόσμου από την κυβέρνηση της ΝΔ, παρόλο που στις εκλογές την ψήφισε, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, Σταύρος Αραχωβίτης.
Στο Κιλελέρ, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγρότη βρέθηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία.
Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα (11-6-2020) τον Αρχάγγελο, την Περίκλεια και τη Νότια που χθες επλήγησαν από σφοδρές χαλαζοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιές στις καλλιέργειες.

Έχουν εκμηδενιστεί οι πιθανότητες για προκήρυξη προγράμματος νέων γεωργών εντός του 2020, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφιμων που δημοσίευσε ο ΑγροΤύπος.

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Γιώργου Καρασμάνη, προκαλεί το σχέδιο της επιστρεπτέας προκαταβολής, που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.
Θεοδώρα Τζάκρη: Διοχετεύστε στον αγροτικό τομέα τα 466 εκ που επεστράφησαν στην χώρα μας λόγω της δικαίωσή της για τους βοσκότοπους

Η καταστροφή από τις περσινές χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του Νομού Πέλλας ήταν ολοκληρωτική. Όλοι τότε (Ιούνης 2019), υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, μεσούσης προεκλογικής περιόδου, σπρώχνονταν για το ποιος θα υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά μας για άμεση καταγραφή της ζημιάς και για δίκαιη αποζημίωση αυτής.

«Η επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ να θεωρεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους «αόρατους», αποκλείοντας τους μέχρι σήμερα σχεδόν από το σύνολο των μέτρων στήριξης που ανακοινώνονται, γεννά μεγάλα ερωτήματα κι ανησυχία»

#Εσύ _τους_πίστεψες;