Αθρογραφία

"Δεν υπάρχει αμφιβολία: πρέπει να συγκρουστούμε με τον ανορθολογισμό", υπογραμμίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο" ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με "τη διασπορά θεωριών συνωμοσίας" εν μέσω συνθηκών κρίσης και με αφορμή τα παραδείγματα του προσφυγικού και της Συμφωνίας των Πρεσπών....

«Η Χάγη αποτελούσε ήδη από την δεκαετία του 1970 την εθνική θέση για την επίλυση της διαφοράς με την Τουρκία, με αρχική πρόταση αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον Ντεμιρέλ το 1976, για κοινή παραπομπή της στο Δικαστήριο. Η απάντηση της Τουρκίας, μετά την αρχική αποδοχή της πρότασης που αναιρέθηκε στη συνέχεια, ήταν συνεκμετάλλευση χωρίς...

Οι μάσκες της δήθεν αριστείας πέφτουν κάθε μέρα. Σε όλους τους τομείς, σε κάθε πεδίο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναδεικνύεται σε ένα ιδεοληπτικό, ασυντόνιστο, ψευδόμενο μπουλούκι που απολογείται και δίνει όρκους πίστης δημοσίως σε εκδότες και επιχειρηματίες.

Την ικανότητα του πρωθυπουργού στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων θα τη ζήλευαν οι αθλητές της ενόργανης στις ασκήσεις εδάφους με τις πολλαπλές εναέριες κωλοτούμπες

Δεν θα καλωσορίσω ποτέ Μακεδόνα πρωθυπουργό». «Εθνική ήττα οι Πρέσπες». «Θα ασκήσω βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ». «Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή».

Η Ν.Δ. ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ είναι πλέον ένα αυταρχικό συνονθύλευμα, χωρίς αρχές και σεβασμό στην αστική δημοκρατία. Ένα κόμμα απόλυτα εξαρτημένο από τους χορηγούς του κι εκείνους που υποδούλωσαν την ενημέρωση για να προστατεύσουν τη συνεταιρική εξουσία τους. Τα συμφέροντα της κοινωνίας έπονται.

Σε μια κίνηση ματ, με στόχο να αποκαλύψει την ένδεια των «μακεδονομάχων» της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα κορυφαίων στελεχών της, που μετά τις εκλογές έπαθαν αφωνία και «έθαψαν» τις σάρισες,προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (και όχι της Αθήνας) κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας (και όχι των Σκοπίων) κ. Ζόραν Ζάεφ.