Αθρογραφία

Ο Γιάννης Νιζαμίδης γεννήθηκε το 1922 στη Αμισό (Σαμψούντα) του Πόντου. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή η οικογένειά του εγκαθίσταται στη Δράμα.

Ενας πρωθυπουργός που φωτογραφίζεται με φόντο τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, αν και τις κατεδαφίσεις τις κάνει το δημόσιο και οι επενδυτές είναι επί της ουσίας άφαντοι.

Μπουλντόζες στο Ελληνικό, μπουλντόζες στον τουρισμό. Και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τα καλολαδωμένα από αυτήν Μέσα Ενημέρωσης το προπαγανδίζουν σε βαθμό «Βόρειας Κορέας».

Οκτώβριος 2020. Έχουν αρχίσει οι πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου. Στην αγορά όμως της πόλης, την οικονομία και την κοινωνία, έχει προ πολλού ενσκήψει βαρύς ο χειμώνας. Μαγαζιά έχουν κλείσει, άλλα υπολειτουργούν, τον πελάτη τον ψάχνεις με το τουφέκι. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, εργάτες απολυμένοι, άλλοι που δουλεύουν τις μισές μέρες του μήνα με...

Στον δημόσιο διάλογο τα στοιχεία που κυριαρχούν είναι οι απόψεις που κατατίθενται και η επιμονή, εμμονή ότι αυτό είναι το σωστό και φυσικά η μη αποδοχή από την άλλη πλευρά και η κατάληξη είναι να μην υπάρχει σύνθεση απόψεων όπως είναι και λογικό κατά μια άποψη.
Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Ο Κυριάκος δεν είναι ανόητος, ο Κυριάκος δεν είναι άσχετος, ο Κυριάκος δεν είναι κουλης, ο Κυριάκος δεν είναι καν πρόσωπο-ατομο. Ο Κυριάκος είναι Μητσοτάκης και ως Μητσοτάκης είναι ολόκληρο σύστημα, δεν είναι καν Νεα Δημοκρατία, ο Κυριάκος είναι ο μπροστινος του συστήματος που λέγεται ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ. Μόνο αν το αντιληφθούν(έγκαιρα) οι δημοκρατικές...

Τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας από τη μεγέθυνση του χρέους μέχρι την εξαφάνιση των επενδύσεων δεν επιτρέπουν αισιόδοξες σκέψεις αλλά απαιτούν ένα κυβερνητικό σχέδιο άμυνας που δυστυχώς δεν υπάρχει.

Δεν έχει βέβαια κάποιος τις ίδιες απαιτήσεις από λαθρόβια site και κίτρινες φυλλάδες και από έντυπα με δεκαετίες σοβαρότητας, αν μη τι άλλο, στην ιστορία τους.