Κόσμος

Oι τουρίστες από το εξωτερικό δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα ούτε θα υποχρεούνται να κάνουν τεστ για τον κοροναϊό, στο πλαίσιο των μέτρων στα οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση για τον τουρισμό, όπως τουλάχιστον αναφέρει η «Καθημερινή».

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 241.682 ανθρώπους παγκοσμίως, μετά την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, σήμερα, έως τις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Η Ευρώπη του κέρδους φαίνεται να θυσιάζει τα παιδιά της, που σε ορισμένες χώρες καλούνται να επιστρέψουν στις τάξεις για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικονομίας παρά τις παιδαγωγικές δραστηριότητες. Παιδιά "πειραματόζωα" τα οποία θα έχουν τη "γωνιά του βήχα" για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

«Οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν μόνο πότε θα βγουν από το σπίτι τους αλλά και πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους, με αξιοπρέπεια και δουλειές την επόμενη μέρα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει να υποτάξει τα πάντα στην προστασία της ζωής» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Tagesspiegel» που φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής.
Καταστήματα, σχολεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητισμός: πολύ προσεκτικά και σταδιακά, οι χώρες της Ευρώπης αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα του lockdown που έχουν επιβάλει για να περιορίσουν τη διάδοση της Covid-19.

Σε κώμα φέρεται να βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται έναν κινέζο γιατρό που είναι μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.