Κόσμος

Η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει πως ένας φράκτης 26 χιλιομέτρων σε μία συνοριογραμμή εκατοντάδων χιλιομέτρων θα λύσει το πρόβλημα της εργαλειοποίησης μεταναστών από την Τουρκία;

"Ήρθα εδώ στο Μπρούκλιν σήμερα για να είμαι αλληλέγγυος με τις αδερφές μου και τους αδελφούς μου των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί" ανέφερε σε δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης διαδηλώνοντας για την βάρβαρη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Oι τουρίστες από το εξωτερικό δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα ούτε θα υποχρεούνται να κάνουν τεστ για τον κοροναϊό, στο πλαίσιο των μέτρων στα οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση για τον τουρισμό, όπως τουλάχιστον αναφέρει η «Καθημερινή».

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 241.682 ανθρώπους παγκοσμίως, μετά την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, σήμερα, έως τις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Η Ευρώπη του κέρδους φαίνεται να θυσιάζει τα παιδιά της, που σε ορισμένες χώρες καλούνται να επιστρέψουν στις τάξεις για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικονομίας παρά τις παιδαγωγικές δραστηριότητες. Παιδιά "πειραματόζωα" τα οποία θα έχουν τη "γωνιά του βήχα" για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

«Οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν μόνο πότε θα βγουν από το σπίτι τους αλλά και πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους, με αξιοπρέπεια και δουλειές την επόμενη μέρα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.