200 κρούσματα καθημερινά και η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία… Τον Μάρτιο, με 89 κρούσματα συνολικά, τα έκλεινε! [VIDEO]

2020-08-18

Μετά από τις αντιφατικές πληροφορίες που διέρρεαν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

«7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. Να τηρούμε τις αποστάσεις. Να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε τη μάσκα μας και αυτό θα μας προστατέψει από τη διασπορά του κορωνοϊού» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις εισηγήσεις ειδικών για μετάθεση της έναρξης του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες υποστήριξε:«Οσοδήποτε και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων δεν αλλάζει το αποτέλεσμα» είπε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown.

Να σημειωθεί ότι και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης στον ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την έναρξη της σχολικής περιόδου στις 7 Σεπτεμβρίου.

Και όλα αυτά, ενώ καθημερινά πλέον τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώνονται στη χώρα μας ξεπερνούν τα 200. Για σύγκριση, τον περασμένο Μάρτιο που στη χώρα υπήρχαν μόλις 89 συνολικά κρούσματα κορονοϊού, ο Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Φαίνεται πως η οργάνωση και ο σχεδιασμός τον οποίο διαφήμιζε η κυβέρνηση εντός και εκτός συνόρων, πήγαν περίπατο.

Δεν πειράζει, όμως, θα βρουν πάλι να στηριχτούν στην ατομική ευθύνη. Τι σημασία άλλωστε έχει αν στην προκειμένη δεν μιλάμε για ενήλικες αλλά για μικρά παιδιά, τα οποία ζήτημα είναι να γνωρίζουν καλά καλά την έννοια των δύο μαγικών αυτών λέξεων; Θα βγουν αργότερα και θα κατηγορήσουν, αν όχι τα παιδιά, τους γονείς τους για την ελαφρότητα και ανευθυνότητα που επέδειξαν!

Με πληροφορίες από την Αυγή.