Αδιάβαστος ξανά ο Χρυσοχοΐδης! Θέλει να στέλνει στον εισαγγελέα όσους διαδίδουν fake news για τον κορονοϊό, χωρίς να γνωρίζει τον Ποινικό Κώδικα!

2020-08-05

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε χθες ότι θα στέλνει στον εισαγγελέα όσους διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό μέσω Διαδικτύου. Αυτό που δεν είπε είναι με βάση ποια νομοθεσία θα διώκονται αυτοί που συλλαμβάνονται...

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος και αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αφορμή την εξαγγελία του κ.Υπουργού ότι θα παραπέμπονται στη δικαιοσύνη αναρτήσεις που καλούν τον κόσμο να αγνοήσει τα μέτρα για τον κορονοϊό, του παρέδωσε απλά μαθήματα ποινικού δικαίου, μιας και φαίνεται πως για ακόμη μία φορά, ο κ Χρυσοχοΐδης πιάστηκε αδιάβαστος!

Απαντώντας στην προσπάθεια αστυνόμευσης του διαδικτύου, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος διερωτάται για ποιο ποινικό αδίκημα θα διώκονται όσοι διαδίδουν "θεωρίες συνωμοσίας" ενώ καταγγέλλει ότι "ο υπουργός προφανώς μίλησε ως συνήθως χωρίς να έχει διαβάσει το θέμα του", καθώς το μοναδικό σχετικό στην περίπτωση αυτήν είναι το άρθρο 191 του Π.Κ. το οποίο αναφέρεται μεν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να οδηγήσουν κόσμο σε πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στους ίδιους, την οικονομία, τον τουρισμό κ.λπ., ωστόσο, αυτό που λείπει εν προκειμένω είναι οι αποδείξεις.

Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.