Ακόμη και ο Ρότσιλντ κατά Μητσοτάκη για το Kassiopi Project στην Κέρκυρα: “Είναι ανόητος, το σχέδιο είναι φιάσκο και καταστροφή!”

2020-07-19

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την κυβέρνηση και το περίφημο Kassiopi Project στην Κέρκυρα, δηλαδή την οικοδόμηση γιγαντιαίων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην παρθένα περιοχή Ερημίτης, στην βορειοανατολική Κέρκυρα. Ο διεθνής τραπεζίτης, Νατ Ρότσιλντ, της γνωστής πανίσχυρης οικογένειας Ρότσιλντ, χαρακτήρισε «ανόητο» τον Έλληνα Πρωθυπουργό, «που προασπίζεται αυτό το έργο» και περιέγραψε ως «φιάσκο» την άνω των 120 εκατ. ευρώ επένδυση που θα καταστρέψει περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή.

Ο τραπεζίτης, που τελικά συντάσσεται με τους κατοίκους και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που αντιδρούν στην επένδυση της NCH Capital στην Κέρκυρα, εκφράζεται αρνητικά στο περίφημο Kassiopi Project, καθώς κατέχει ιδιοκτησία σε κοντινή απόσταση από την έκταση, όπου δρομολογείται η εγκατάσταση του ξενοδοχείου, και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή.

Ο τραπεζίτης Νατ Ρότσιλντ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο Kassiopi Project σε ανάρτησή του στο Twitter. Στις αναρτήσεις του στο Twitter, ο 49χρονος τραπεζίτης χαρακτήρισε την επένδυση ως «απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή» που οδηγεί την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας του '70 με «μηδενική προσφορά στην τοπική οικονομία».

Μητσοτάκης: Το χτίζουμε για να μην καεί...

Υπενθυμίζεται πως τα κυβερνητικά σχέδια έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, με την πλέον πρόσφατη δυναμική κινητοποίηση να πραγματοποιείται το περασμένο Σάββατο με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού σε ειδική εκδήλωση για το ζήτημα. Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος για να υποστηρίξει το «Kassiopi project», δήλωσε πως «κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το χτίζουμε». «Νομίζω πως κάνουμε το σωστό. Είμαι σίγουρος πως κάνουμε το σωστό», πρόσθεσε.

Αναδημοσίευση απο Πολύγραφο.gr