Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση απέτυχε στην επανεκκίνηση της οικονομίας - Ευθύνη μας να απαντήσουμε στην αγωνία της κοινωνίας με ένα πειστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση»

2020-09-02

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ Θέμα Radio 104.6 (Θανάσης Τσεκούρας)

«Η κυβέρνηση απέτυχε στην επανεκκίνηση της οικονομίας - Ευθύνη μας να απαντήσουμε στην αγωνία της κοινωνίας με ένα πειστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση»

«Ζητούμενο στον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε χρονική συγκυρία, είναι η άσκηση μιας αντιπολίτευσης χρήσιμης προς την κοινωνία» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στΘέμα Radio104.6. «Στηρίξαμε τα δύσκολα περιοριστικά μέτρα στην αρχή της πανδημίας, επισημάναμε όμως εγκαίρως την ολιγωρία και τις παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην επανεκκίνηση της οικονομίας» συνέχισε, «αλλά και την αδυναμία της να αξιοποιήσει αυτό τον χρόνο που της έδωσε η κοινωνία για να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να στηρίξει έγκαιρα την πραγματική οικονομία». Και πρόσθεσε: «Μπροστά σε μια πολλαπλή κρίση με αιχμές στο υγειονομικό, οικονομικό και στο εθνικό σκέλος, η κυβέρνηση λέει πολλά και πράττει ελάχιστα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εν μέσω πανδημίας, αντί να ενισχύσουν το ΕΣΥ, άφησαν το προσωπικό του να μειωθεί», επισημαίνοντας ότι «σήμερα υπηρετούν στο ΕΣΥ λιγότεροι άνθρωποι απ' ότι έναν χρόνο πριν». «Ούτε μία πρόσληψη δεν έχει προχωρήσει από την σημερινή κυβέρνηση» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, «όλες αφορούν προκηρύξεις δρομολογημένες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και υπενθύμισε: «Αφήσαμε ένα ΕΣΥ σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι το παραλάβαμε. Σε δύσκολες συνθήκες επιτροπείας, αυξήσαμε τη χρηματοδότηση, εξοπλίσαμε τα νοσοκομεία και ενισχύσαμε το προσωπικό, προχωρώντας σε 19.500 προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού».

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και στον τομέα της οικονομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «η ύφεση είναι ήδη εδώ. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει άρον άρον και χωρίς σχέδιο την οικονομία και τον τουρισμό απέτυχε» δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «θα έπρεπε να είχαν παρουσιάσει εγκαίρως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, όπως κάναμε στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έξι μήνες» και υπενθυμίζοντας: «Με το «Μένουμε Όρθιοι» αντιστοιχίσαμε τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές με τις ανάγκες της οικονομίας και προτείναμε εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας αλλά και συγκεκριμένων κλάδων, όπως ο τουρισμός, για να μην δούμε λουκέτα, νέες στρατιές ανέργων και κατάρρευση των δημοσίων εσόδων».

«Μπαίνουμε σε μία φάση που θα αντιμετωπίσουμε πολλαπλές προκλήσεις» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί στην ευθύνη να παρουσιάσει μια πειστική, αριστερή πρόταση για έξοδο από την κρίση, που θα απαντά στις αγωνίες της κοινωνίας. Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσουμε αυτό το σχέδιο».