Αλαλούμ στην κυβέρνηση – Έκανε, ή δεν έκανε έρευνες το Oruc Reis;

2020-08-18

Αλαλούμ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τη δήλωση του Συμβούλου του για έρευνες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η διορθωτική δήλωση στην οποία εξαναγκάστηκε ο Σύμβουλος δεν μπορεί να κρύψει την κυβερνητική διγλωσσία - ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης στο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει

Σύμβουλος Μητσοτάκη: «Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε»

Το πρωί ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά και το Oruc Reis απάντησε πως «Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε» εκθέτοντας τον πρωθυπουργό που μιλούσε για «ανύπαρκτες έρευνες».

Στέλιος Πέτσας: "Έρευνες πάντως δεν έκανε"

Μάλιστα, την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1 δήλωνε το ακριβώς αντίθετο για το τουρκικό σκάφος λέγοντας «Έρευνες πάντως δεν έκανε».

Ενώ η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη που σε κανάλι δήλωνε ότι ακριβώς και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού δεχόταν την επίθεση από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. στο πάνελ και τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 που υποστήριζαν ότι «δεν έγιναν έρευνες».

Αυτή τη δήλωση σε πλήρη αντίθεση με την γραμμή Μητσοτάκη και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να διορθώσει λίγες ώρες αργότερα: «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης στο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει

Έντονη ήταν η αντίδραση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

"Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυριζόταν στον ΑΝΤ1 πως το Oruc Reis δεν έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη, κ. Διακόπουλος, επιβεβαίωνε εμφατικά στο Open πως και έρευνες έγιναν και κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας υπήρξε, διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τις αστειότητες περί «θορύβου» που εμπόδιζε τις έρευνες.

Δυστυχώς, ακόμα και στα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει" σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Κατρούγκαλος: Πώς συμβιβάζονται οι δηλώσεις του Συμβούλου Μητσοτάκη με τις δηλώσεις Μητσοτάκη;

«Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση» λέει, σωστά, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας σχολίασε στο τουίτερ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος την παραδοχή Διακόπουλου.

Και πρόσθεσε: Αλλά πώς συμβιβάζονται τα αυτονόητα αυτά με τις πρότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα αποκρουστεί κάθε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Με τις φαιδρές διαρροές περί «θορύβων»; Με τις διατριβές στα κανάλια των στελεχών της ΝΔ ότι δεν γίνονται έρευνες;

Κατ. Μπρ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ