Αλέξης Χαρίτσης: «Μόνο ως Ένωση δεν λειτουργεί η ΕΕ - Απών ο κ. Μητσοτάκης από το μπλοκ του Νότου απέναντι στους "σκληρούς" του Βορρά»

2020-07-20
https://bit.ly/3fLVvom

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «στο Κόκκινο» 105,5 FM (Απόστολος Λυκεσάς)

«Μόνο ως Ένωση δεν λειτουργεί η ΕΕ - Απών ο κ. Μητσοτάκης από το μπλοκ του Νότου απέναντι στους "σκληρούς" του Βορρά»

«Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης με σχεδόν 200.000 νεκρούς και την Ευρωπαϊκή οικονομία να αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης, η Ευρώπη μόνο ως Ένωση δεν λειτουργεί» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συνέντευξή του στον ρ/στ «στο Κόκκινο». Και συνέχισε: «Μετά από τρεις μέρες διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι, αντίθετα με την αρχική πρόταση της Κομισιόν, επικρατούν τα ιδιαίτερα συμφέροντα κάθε ομάδας κρατών - μελών, οι αγκυλώσεις και η εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που καταδίκασαν τα προηγούμενα χρόνια την Ευρώπη και κυρίως τις χώρες του Νότου σε κρίση».

«Σε αυτή τη συζήτηση ιστορικών διαστάσεων, ο κ. Μητσοτάκης απουσίασε από όλες τις διεργασίες για τη διαμόρφωση ενός μπλοκ του Νότου απέναντι στους «σκληρούς» του ευρωπαϊκού βορρά και τις πρωτοβουλίες που πήρε προς αυτή την κατεύθυνση ο Ιταλός πρωθυπουργός» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Επέλεξε να μην βρεθεί απέναντι στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, τη στιγμή που η Ελλάδα θα έπρεπε να απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε, καθώς «η ελληνική οικονομία θα πληγεί βάναυσα από την κρίση και λόγω του πλήγματος που έχουν δεχθεί ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο αλλά και εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στην κρίση, η οποία βάθυνε της συνέπειές της».

Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «την ίδια στιγμή και ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί να θέσει και το θέμα των κυρώσεων προς την Τουρκία, δυνατότητα που είχε κερδηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ το 2019, το ζήτημα παραπέμφθηκε στο μέλλον. Και σε αυτό η Ελλάδα μένει εκτός και δεν διεκδικεί τη στήριξη που δικαιούμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που απασχόλησε τον κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες δεν ήταν να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αλλά ήταν να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, και να επιτεθεί με χυδαίο τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να καπηλευτεί την τραγωδία στο Μάτι», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Κανείς δεν απάντησε γιατί η ΝΔ με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας επέλεξε να αναβαθμίσει σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας τον τότε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο είχε αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αναβαθμίστηκε ο τότε υπεύθυνος της πυροσβεστικής σε υποστράτηγο και βεβαίως γιατί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΟΗΕ είχε μιλήσει για μια τραγωδία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή». Και πρόσθεσε: «Η επιχείρηση καπηλείας που υιοθετούν επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα από τη οικονομία, θα πέσει στο κενό».

«Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και στο υγειονομικό ζήτημα και στα ελληνοτουρκικά αλλά και στο πεδίο της οικονομίας, όπου οι πολίτες έχουν περάσει από την ανησυχία στην απόγνωση, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από το κράτος, η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική του χυδαίου αντιπερισπασμού προσπαθώντας να σύρει το δημόσιο βίο στο βούρκο της σκανδαλολογίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουμε, θα απαντάμε αποφασιστικά και θα αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Οι εμπνευστές αυτής της χυδαίας επιχείρησης θα πληρώσουν το κόστος της επιλογής τους» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.