«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από την Κεραμέως που …ξέχασε το μέτρο της απόστασης μεταξύ μαθητών στα σχολεία… [VIDEO]

2020-09-04

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προφανώς δεν ακούει ούτε τους αρμόδιους επιστήμονες για τις αποστάσεις μεταξύ των παιδιών και των θρανίων στα σχολεία και επενδύει, σχεδόν τα πάντα, στο θέμα της χρήσης μάσκας που προσφέρεται στην κυβέρνηση, μέσω της δωρεάς διανομής μασκών, για εντυπώσεις επικοινωνίας.

«Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σε πλήρη σύνθεση», δήλωσε κατηγορηματικά η υπουργός Παιδείας, ανακοινώνοντας 15 μέτρα για τα σχολεία και, επί της ουσίας, εξαντλώντας το θέμα της ασφάλειας των μαθητών στη μάσκα, το μοναδικό όπλο, προφανώς, για την κυβέρνηση απέναντι στην επιδημία. Με άλλα λόγια, οι τάξεις δεν πρόκειται να αλλάξουν είτε τα παιδιά είναι 17 είτε 27 είτε πάνω από 30.

Ακόμα και στις επίμονες ερωτήσεις για τις αποστάσεις, η Κεραμέως διατηρεί αποστάσεις ασφαλείας διότι δεν έχει τι να πει και να δικαιολογήσει για την ανεπάρκεια κι ανικανότητα της κυβέρνησης να βρει επιπλέον χώρους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά των μαθητών μέσα στις τάξεις.

«Σε όλες τις χώρες οι οδηγίες είναι πρώτα η απόσταση και μετά η μάσκα. Δηλαδή χρειάζεται η μάσκα, αλλά υπό τον όρο ότι υπάρχει και η απόσταση για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος», δήλωσε μόλις προχθές η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, δίνοντας μία σαφή απάντηση στην ασάφεια της Κεραμέως που επιμένει επί του θέματος να ποιεί την νήσσα...

https://www.opoligrafos.gr/society/xoris-to-metro-tis-apostasis-to-anoigma-sxoleion/