Ο Αλ. Τσίπρας ρωτάει τον κ. Μητσοτάκη για την ανεπαρκή αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών.

2020-04-23

Η επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό έχει θέμα την ανεπαρκή αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών μέσω των εξευτελιστικών προγραμμάτων ψευτοκατάρτισης και τη συναφή κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Με την ερώτησή του, Αλ. Τσίπρας παραθέτει τα σχετικά γεγονότα και κατόπιν θέτει στον κ. Μητσοτάκη τα ακόλουθα ερωτήματα:

- Γιατί, σε αντίθεση με την εξαγγελία σας της 19ης Μαρτίου, επιλέξατε τελικά την οικονομική στήριξη των επιστημόνων μέσω της διαδικασίας κατάρτισης, ξοδεύοντας άσκοπα 80 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, ενώ θα μπορούσατε να τους εντάξετε απευθείας στην έκτακτη χρηματοδότηση των 800€; Ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνει εν προκειμένω ότι τα 80 εκατ., χωρίς λόγο, αντί να στηρίξουν τους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες, πηγαίνουν ασκόπως σε 399 ΚΕΚ και, ιδίως, σε 7 παρόχους πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, χωρίς καν η κυβέρνηση να έχει φροντίσει να υπαχθούν σε έναν πλήρη, σοβαρό έλεγχο ποιότητας. Με αποτέλεσμα να βοά το πανελλήνιο από πλείστα παραδείγματα χαμηλής ποιότητας παρεχόμενης υπηρεσίας, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι απευθύνονται σε επιστήμονες. Και το κρίσιμο ερώτημα στα χείλη της κοινής γνώμης, είναι ποιοι είναι εκείνοι που ευνόησε η κυβέρνηση τόσο απροσχημάτιστα μέσα στην κρίση και για ποιόν λόγο.

- Τι είναι αυτό που σας οδηγεί, παρά την κατακραυγή για τα κακής ποιότητας voucher, να επιμένετε και να μην ακυρώνετε, έστω και τώρα, αυτή την άσκοπη, αδιαφανή και εξευτελιστική για τους ελεύθερους επαγγελματίες διαδικασία, αποκαθιστώντας την αξιοπρέπειά τους μέσω μιας έκτακτης χορήγησης επιδόματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο;

Μόλις χθες ο κ. Μητσοτάκης άδειασε τους υπουργούς του Βρούτση και Άδωνη Γεωργιάδη αλλάζοντας άρδην το εξευτελιστικό επίδομα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες ....

Πηγή Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ