Ανοίγουν στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης - Γιατί η επιτροπή ειδικών έδωσε συγκατάθεση

2020-05-16

H Eπιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε την συγκατάθεσή της στο αίτημα της κυβέρνησης να ανοίξουν νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό τα καταστήματα εστίασης και έτσι όλος ο κλάδος ανεβάζει ξανά ρολά τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

H κυβέρνηση ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν.

Η απάντηση που φαίνεται ότι δόθηκε είναι πως μέχρι σήμερα η εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα αλλά με... μάσκες

Νωρίτερα, όμως κατά δύο εβδομάδες, ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα, όπως έγινε χθες γνωστό. Η χρήση μάσκας για τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα θα είναι υποχρεωτική, όπως διαμήνυσε και ο Αδ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το σχέδιο λειτουργίας του υπ. Ανάπτυξης. Το σχέδιο επίσης ορίζει ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστήματων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανα 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου. Οι περιορισμοί στα καταστήματα εντός των εμπορικών κέντρων είναι οι ίδιοι που ισχύουν και σήμερα.

Τα Malls, μαζί με τα εκπτωτικά χωριά και τα εκπτωτικά καταστήματα (outlet) θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν απ' την ερχόμενη Δευτέρα. Επίσης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπ. Ανάπτυξης θα επαναλειτουργήσουν Βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι, φυσικοί βιότοποι καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες:

-Διαιτολογικών Μονάδων.

-Προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.

-Στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ

-Που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.

Πηγή DOCUMENTO