Αντάλλαξε το Καστελλόριζο με την Τουλουπάκη! Πού έχουν εξαφανιστεί οι ντελικανήδες της πατριδοκαπηλείας;

2020-09-15

Μιλάμε γι' αυτούς που κρύβονται μέσα στη Ν.Δ. Γι' αυτούς οι οποίοι από τις αρχές Αυγούστου, που μπήκε ο τουρκικός στόλος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, πήγαν υποχρεωτικά σε διακοπές διαρκείας. Γι' αυτούς, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, που έλεγαν τα περήφανα «διάλογο με 'πειρατές' δεν κάνεις».

Γι' αυτούς που αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα ήταν κάθε μέρα σε συλλαλητήριο με σημαίες, περικεφαλαίες και Βουκεφάλες. Η τελευταία φωνή και ακρόαση που έδωσαν ήταν η εκτίμηση Βορίδη ότι το "OrucReis" «δηλώνει ότι θα παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά δεν τα παραβιάζει». Τέτοια υπεράσπιση της πατρίδας από την εθνικόφρονη Δεξιά! Λερώθηκαν οι φουστανέλες ή ιδέα μου;

Η αλήθεια είναι ότι η πατριδοκάπηλη Δεξιά που κρύβεται εντός της Ν.Δ. δεν τραβάει μεγάλο ζόρι με τα πατριωτικά. Κάθε φορά κάνει και λίγο πιο πίσω. Πριν έρθει το "OrucReis" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έλεγαν ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα πως δεν θα επιτραπεί να μπει. Όταν μπήκε, έλεγαν ότι δεν παραβιάζει και ότι το πρόβλημά τους είναι ο ελληνοτουρκικός διάλογος. Τώρα που ο Κ. Μητσοτάκης πάει ντουγρού στον διάλογο, σιωπούν.

Διότι αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει την ηγεσία τους δεν είναι η εθνική κυριαρχία. Είναι η εσωτερική κυριαρχία. Θέλουν να εμπεδώσουν την εγκαθίδρυση του καθεστώτος και του μισαλλόδοξου ρεβανσισμού τους. Αυτό που τους απασχολούσε όλο το καλοκαίρι είναι η τύχη της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη! Διαμαρτύρονταν ότι καθυστερεί η δίωξή της και η εκδίωξή της από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Τώρα όμως που πλησιάζει ο ελληνοτουρκικός διάλογος, ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να ικανοποιήσει τα αιτήματα για να μην έχει εσωτερικά μέτωπα. Και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας μεθόδευσε την ενοποίηση της Οικονομικής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας Διαφθοράς για να της πάρουν τη δικογραφία της Novartis - πράγμα που αιτείται διακαώς και το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Με την εξέλιξη αυτή η εθνικόφρων Δεξιά ικανοποίησε τον ρεβανσισμό της. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται χωρίς εσωκομματικά προβλήματα. Ποιος νοιάζεται για τις λερωμένες φουστανέλες;

Από την Αυγή Κώστας Πουλακίδας