Αντιπαραθέσεις στην Ν.Δ .  Τζιτζικώστας: Να ανακληθεί η απόφαση απένταξης των δικτύων φυσικού αερίου Βέροιας και Γιαννιτσών από το πρόγραμμα της ΔΕΔΑ

2020-05-07

Ακόμη και την έντονη αντίδραση των στελεχών που ανήκουν στο κυβερνητικό κόμμα προκάλεσε η απόφαση να απενταχθούν τα Γιαννιτσά και η Βέροια από το πρόγραμμα σύνδεσής τους με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, με μια οριγισμένη επιστολή του, στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και τους συναρμόδιους υφυπουργούς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ζητάει την ανάκληση της απόφασης απένταξης των δικτύων φυσικού αερίου Βέροιας και Γιαννιτσών από το πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει συγκεκριμένα ότι προκαλεί «έκπληξη και αγανάκτηση η αιφνιδιαστική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να απεντάξει την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου στη Βέροια και τα Γιαννιτσά από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ». Σημειώνει, παράλληλα, ότι πληροφορήθηκε την απόφαση αυτή μέσω του τύπου, «χωρίς καμιά προειδοποίηση και επίσημη ενημέρωση», γεγονός που χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και εξοργιστικό».

Επιπλέον, σχολιάζει ότι «η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στις δύο πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβάνεται στο έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, το οποίο έχει ήδη διασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Υπογραμμίζει, δε, ότι τυχόν εφαρμογή αυτής της απόφασης, «θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου έργου, με ορατό τον κίνδυνο απένταξης του συνόλου των επεκτάσεων των δικτύων φυσικού αερίου στην Κεντρική Μακεδονία».

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε αναθεώρηση του εγκεκριμένου σχεδιασμού από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου και της ΔΕΔΑ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα βρείτε απέναντί σας όλους τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» προσθέτει ο κ. Τζιτζικώστας.

Παρέμβαση στην Πέλλα.