Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση υπάκουσε στους ξενοδόχους που ζητούσαν από 17/7, απόκρυψη των κρουσμάτων και μη «στοχοποίηση περιοχών»…

2020-08-22

Φως στο θέμα της απόκρυψης του αριθμού των κρουσμάτων στις τουριστικές περιοχές και στα νησιά της χώρας, ρίχνει έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα του ΚΚΕ. ο «Ριζοσπάστης».

Η εφημερίδα δημοσιεύει επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, με ημερομηνία 17 Ιουλίου, και η οποία απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, τους κ. Χ. Θεοχάρη και Μ. Κόνσολα. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων θεμάτων, οι ξενοδόχοι επανέρχονται στο ζήτημα της ενημέρωσης για τα κρούσματα και στην χωρική κατανομή τους, ώστε, όπως αναφέρουν, να μην υπάρχει «στοχοποίηση περιοχών». «Στο αίτημα που έχουμε υποβάλει και με προηγούμενη επιστολή μας, προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους. Εκτός ασφαλώς αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που απαιτείται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα» τονίζουν οι ξενοδόχοι .

Η εν λόγω επιστολή - πίεση «κουμπώνει» σύμφωνα με τον «Ρ» με τις πρόσφατες καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ αλλά και με μια αποστροφή του Νίκου Χαρδαλιά, όταν στην ενημέρωση της 18ης Αυγούστου σημείωνε, «η μη ανακοίνωση συγκεκριμένου αριθμού κρουσμάτων ανά νησί, αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα (...) γίνεται για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της κάθε περιοχής».

Ενώ, όπως καταγγέλλει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, από τα καλά αποτελέσματα της άνοιξης μέχρι την τωρινή κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, αυτό που μεσολάβησε είναι «το άνοιγμα του τουρισμού με τους όρους όμως των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και των Μεταφορών, και όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού και όσων ήθελαν να επισκεφτούν για αναψυχή τη χώρα μας».

Πηγές : «εφημερίδα Ριζοσπάστης», libre.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ https://www.opoligrafos.gr/politics/apokalypsi-i-kyvernisi-ypakoyse-stoys-xenodochoys-poy-zitoysan-apo-17-7-apokrypsi-ton-kroysmaton/