Απύθμενο το θράσος και το ψεύδος Κουμουτσάκου για να καλύψει την κωλοτούμπα της ΝΔ για την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο…. [VIDEO]

2020-08-31

Για την νέα θεαματική κυβίστηση της Ν.Δ. στο θέμα της επέκτασης στα 12 μίλια κλήθηκε να απαντήσει ο τομεάρχης τότε της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος και το μόνο που φάνηκε ολοκάθαρα ήταν η υποκρισία του κόμματος του και πως εκμεταλλεύτηκε μικροπολιτικά τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως ακριβώς έπραξε και με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τότε ασκούσε έντονη κριτική στην ανακοίνωση της επέκτασης στα 12 μίλια από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ενώ επιδόθηκε και σε μία σειρά ψεμάτων θέλοντας να αποδυναμώσει την πρωτοβουλία Κοτζιά, λέγοντας πως το θέμα της επέκτασης εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 2018 με την παραίτηση Κοτζιά. Μάλιστα υποστήριξε ότι το θέμα «υπηρετούσε επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Κοτζιά και ψηφοθηρικές του κ. Τσίπρα», αιτιολογώντας έτσι την αρνητική αντίδραση τότε της Ν.Δ. και αποδεχόμενος με τον τρόπο αυτό την κριτική που άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας για εξωτερική πολιτική επικοινωνίας και όχι ευθύνης και υπευθυνότητας στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

«Εμείς πήραμε μια ιστορική απόφαση σε τελείως διαφορετικές συνθήκες» είπε ο Γ. Κουμουτσάκος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να εξηγήσει πως γίνεται να είναι επικίνδυνη και προδοτική τότε η επέκταση και σήμερα όχι.

Ωστόσο ο Μ. Κοττάκης άδειασε με χαρακτηριστικό τρόπο τον Γ. Κουμουτσάκο, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Κοτζιάς από τον Δεκέμβρη του 2017 είχε ήδη ανακοινώσει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι προετοιμάζει την επέκταση στα 12 μίλια...

Δυστυχώς στην ΝΔ ακόμα και για μεγάλα εθνικά θέματα έχουν επιλεκτική μνήμη...  

ΑΝΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://www.opoligrafos.gr/politics/pseudos-koumoutsakou-gia-thn-kolotoumpa-me-thn-epektasi/