Άρχισαν οι “αποδράσεις” από την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης!

2020-07-31

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, ο οποίος έστειλε επιστολή παραίτησής στον πρωθυπουργό, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Επισήμως ο Κράνης παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπροέδρος του Αρείου Πάγου, αποχώρησε από την κυβέρνηση για άλλους λόγους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν δυσαρεστημένος από την λειτουργία του υπουργείου και δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα . Επίσης πως ήταν πολύ ενοχλημένος από το γεγονός ότι στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου κυκλοφορούν φήμες πως ο κ. Κρανης δεν ήταν στα πρόσωπα που υπολόγιζε ο Κ. Μητσοτάκης στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η παραίτηση Κράνη επιδιώχθηκε από τον υπουργό Κώστα Τσιάρα.

Η παραίτηση Κράνη πάντως αποδεικνύει ότι υπάρχει έλλειμμα συντονισμού στην κυβέρνηση και πως η φημολογούμενη σφαγή των υφυπουργών στον επικείμενο ανασχηματισμό, είναι ένα πιθανό και ισχυρό σενάριο.

Πάντως, όσον αφορά τους λόγους της παραίτησης του κ. Κράνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις και όχι από το γεγονός ότι ο Δ. Κράνη... τα πήρε στο κράνος, με τα παρασκήνια και τους διαγκωνισμούς μεταξύ των στελεχών της ΝΔ για μία κυβερνητική θέση και καρέκλα ...

Υπενθυμίζεται, ότι το όνομα του παραιτηθέντος υφυπουργού, είχε ακουστεί τον περασμένο Μάιο στην Προανακριτκή της Βουλής. Ειδικότερα, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτικη αποκάλυψε, ότι την ημέρα που ο Άρειος Πάγος επρόκειτο να αποφασίσει για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, εκεί ήταν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υψηλόβαθμος εισαγγελέας Δημήτρης Κράνης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε ότι είδε τον υφυπουργό να «χαριεντίζεται» με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Ο Δημήτρης Κράνης υπήρξε δικαστικός λειτουργός συνταξιοδοτηθείς στις 30.6.2019 με το βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, τον οποίο κατείχε από τον Οκτώβριο του 2016. Έχει υπάρξει υποψήφιος για τη θέση της Β. Θάνου, όταν είχε αποχωρήσει από τη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Στον Άρειο Πάγο εισήλθε τον Αύγουστο του 2009, προαχθείς τότε στο βαθμό του Αρεοπαγίτη. Το διάστημα από 26.5.2016 έως 30.6.2019 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Με πληροφορίες από tvxs.gr protothema.gr, parapolitika.gr.