Αστειότητες επικίνδυνες για τον πληθυσμό και «ασφάλεια» κατά το δοκούν

2020-05-15

Το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται όταν υπάρχει η αίσθηση πως με δικαιοσύνη υπάρχει ασφάλεια.

Δεν μπορεί τα νέα παιδιά στην Κυψέλη και την Αγία Παρασκευή να κυνηγιούνται με τα ΜΑΤ και από την άλλη να γίνονται φιέστες για ένα συντριβάνι.

Είναι αστειότητες που ενέχουν κινδύνους για τον πληθυσμό, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτηκ. Ν. Τόσκας.

Οι τακτικά ανόητες πρακτικές απώθησης νέων από... πλατεία σε πλατεία, συμπληρώθηκαν από επικίνδυνες για τον πληθυσμό αστειότητες, κυβερνητικές φιέστες για ένα συντριβάνι, χωρίς αίσθημα δικαιοσύνης δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας, τόνισε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Και στην Κυψέλη κολλάει ο κορωνοϊός και στην Αγία Παρασκευή κολλάει, αλλά στην Ομόνοια... δεν κολλάει, σχολίασε δηκτικά ο κ. Τόσκας για την πολυπληθή εκδήλωση παρουσίασης του νέου συντριβανιού.

Πέρα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια που είναι σε θέση να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της «συμμαχίας» με μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, πρέπει να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας. Και το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται όταν υπάρχει η αίσθηση πως με δικαιοσύνη υπάρχει ασφάλεια, χωρίς υπερβολές, αυθαιρεσίες.

Δεν μπορεί τα νέα παιδιά στην Κυψέλη και την Αγία Παρασκευή να κυνηγιούνται με τα ΜΑΤ, με τρόπο ανόητο, από πλατεία σε πλατεία, είναι ανόητες κινήσεις και σε τακτικό επίπεδο.

Αντίθετα, χθες πραγματοποιήθηκε κανονικά κυβερνητική φιέστα για το συντριβάνι και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω αν σε άλλη χώρα γίνονται για ένα συντριβανι τέτοιες φιέστες», αλλά σίγουρα έχουν τον κίνδυνο που λένε οι ειδικοί, ο κ. Τσιόδρας και άλλοι. Είναι αστειότητες που ενέχουν κινδύνους για τον πληθυσμό.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία αντίληψη, όχι κατά το δοκούν, όπως μας συμφέρει. Για να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας με δικαιοσύνη στον πολίτη. Αλλιώς, δεν έχουμε ασφάλεια. Δεν είναι η ασφάλεια με αυταρχισμό, με αντίληψη «εγώ είμαι το κράτος», δεν είναι το κράτος οι αστυνομικοί, κυρίαρχος είναι ο λαός. Οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, όλοι οι υπάλληλοι, είναι τα εργαλεία του κράτους...

Δημοσιεύθηκε στην Αυγή στις 15 Μαΐου 2020