«Αυτή είναι η νέα "κανονικότητα" της κυβέρνησης Μητσοτάκη» (βίντεο)

2020-05-28

Ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους "υποδέχθηκε" με ΜΑΤ και χημικά - Αλ. Χαρίτσης: «Αυτή είναι η νέα "κανονικότητα" της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη»

Tη βία επιστράτευσε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που διεκδικούν τα δικαιώματά τους (διαβάστε περισσότερα για τα αιτήματά τους).

Συγκεκριμένα, η αστυνομία «απάντησε» με ρίψη χημικών, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου Εργασίας, στο αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον Γ. Βρούτση, το μεσημέρι της Πέμπτης 28/5/20.

Μάλιστα, σύμφωνα με το 902.gr, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση και η επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, προσήλθε στο υπουργείο η γ.γ. Άννα Στρατινάκη. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις κλειστές πόρτες του υπουργείου και την επίθεση της αστυνομίας. Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. 

Στην «υποδοχή» των εργαζόμενων αντέδρασε με αιχμηρό σχόλιο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης:

«Ο Υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους "υποδέχθηκε" με ΜΑΤ και χημικά.

Αυτή είναι η νέα "κανονικότητα" της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη (σ.σ.: δείτε το βίντεο παρακάτω)».