Χρ. Γιαννούλης: Ανάγκη να μπουν σε πολιτική καραντίνα Σταϊκούρας και Βρούτσης

2020-09-05

Επείγουσα ανάγκη να μπουν σε πολιτική καραντίνα οι κύριοι Σταϊκούρας και Βρούτσης. Κάθε λεπτό που εργάζονται είναι μια μαχαιριά για την οικονομία και τα εργασιακά δικαιώματα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» της ΕΡΤ1.
«Πανηγυρίζουν γιατί η Ελλάδα θα πάρει από το πρόγραμμα SURE της ΕΕ 2,7 δις, ενώ χώρες με ίδιο σχεδόν πληθυσμό όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο θα πάρουν 5,5 και 7,5 δις αντίστοιχα.
5.500 νέοι επιστήμονες βρέθηκαν στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας αρνήθηκαν χωρίς λόγο να ανανεώσουν το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες, ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις για να μπορέσει να σταθεί η χώρα όρθια. Δυστυχώς η κυβέρνηση πορεύεται με το δόγμα «προχωράμε και βλέπουμε».
Στη Θεσσαλονίκη ο κύριος Μητσοτάκης θα απαντήσει για τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ που μένουν στο δρόμο και για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που θα βρεθούν εκτός του Προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης?
Θα απαντήσει για το επίδομα ειδικού σκοπού που ακόμη δεν έχει καταβληθεί ούτε ο Ιούλιος?
Με την αδράνεια της κυβέρνησης οδηγηθήκαμε στη ματαίωση της ΔΕΘ και στην απώλεια 50 εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη, ενώ από το Μάρτιο ήδη η διοίκηση της ΔΕΘ είχε προτείνει να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις.
Χωρίς λόγο και σκοπίμως δεν κλήθηκε στη συνάντηση των φορέων με τον Πρωθυπουργό ο Εμπορικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης.