Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ‘Αντώνης Τρίτσης’. Το νέο πρόγραμμα είναι η επιστροφή στις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος.

2020-06-22

Τίποτα το νέο παρά τις θριαμβολογίες Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του χρηματοδοτικού προγράμματος για τον Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ονομασία "Αντώνης Τρίτσης"

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών 'Αντώνης Τρίτσης'. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα το νέο ή το ελπιδοφόρο σε αυτό.

Κρατώντας το ίδιο χρηματοδοτικό σχήμα και τις ίδιες προσκλήσεις με τον 'Φιλόδημο', στο μόνο που διαφοροποιείται το νέο πρόγραμμα είναι η επιστροφή στις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα 'Φιλόδημος' είχε επιτύχει την ουσιαστική στήριξη της αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση κρίσιμων έργων τοπικών υποδομών με διαφάνεια και αξιοκρατία. Γι' αυτό και ο "Φιλόδημος" είχε ευρύτατη αποδοχή από τους ΟΤΑ της χώρας, ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες.

Πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα το νέο πρόγραμμα 'Αντώνης Τρίτσης', σύμφωνα με καταγγελίες δημάρχων, υπάρχουν ήδη δήμοι που έχουν εκχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες τη σύνταξη προτάσεων χρηματοδότησης.

Πρόκειται για μια σκανδαλώδη κυβερνητική επιλογή που πριμοδοτεί δήμους και εταιρείες που ήδη έχουν αναλάβει εργολαβικά τον 'φωτογραφικό' καθορισμό των όρων και την έγκριση μελλοντικών δημοπρατήσεων.


Ο κ. Μητσοτάκης, ως συνήθως, επιλέγει την πολιτική του εύκολου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού αντί να αναμετρηθεί με την ουσία.

Οι δήμοι βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, φορτωμένοι με τον βαρύ λογαριασμό της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση είναι απρόθυμη να στηρίξει έμπρακτα το έργο τους.

Τους χωρίζει σε 'εκλεκτούς' και 'αποπαίδια', υποστηρίζει την αδιαφάνεια και τη συναλλαγή, προωθεί ένα στρεβλό και αναποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης.

Το είδαμε στα εργασιακά. Το είδαμε στο περιβάλλον.Το είδαμε στην εκπαίδευση. Σήμερα το βλέπουμε και στην αυτοδιοίκηση. Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει τη χώρα προς τα πίσω. Σε ένα παρωχημένο μοντέλο διακυβέρνησης που στοιχίζει ακριβά στους πολίτες και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Παρέμβαση στην Πέλλα