Δελτίο Τύπου της Θ. Τζάκρη (2020-05-06) - Θεοδώρα Τζάκρη: "Θα κάνω τα πάντα για να αρθεί ο ενεργειακός αποκλεισμός των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας"

2020-05-07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκλεισμός των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου με απόφαση της κυβέρνησης

Θεοδώρα Τζάκρη: "Θα κάνω τα πάντα για να αρθεί ο ενεργειακός αποκλεισμός των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας"

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μετά τη χθεσινή αιφνίδια εξέλιξη του αποκλεισμού, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου, απόφαση η οποία με αστείες δικαιολογίες "περί μη ρεαλιστικού αρχικού χρονοδιαγράμματος" καταργεί τις προηγούμενες προσπάθειες της ίδιας και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ωρίμανση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του Δήμου Πέλλας, που έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τόσο από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκονταν στη φάση της δημοπράτησης, ανέλαβε σήμερα μια σειρά πρωτοβουλιών.

Πρώτον κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Ανάπτυξης ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους από τους οποίους υπαγορεύτηκε η παράλογη και άδικη αυτή απόφαση, που έρχεται σε αντίθεση τόσο με την εκπεφρασμένη προς την ίδια βούληση του νυν Προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μ. Τσάκα στη συνάντησή τους την 5η-12-2019, όσο και με την πολλάκις εκπεφρασμένη βούληση του ίδιου του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κ. Νίκου Μπουλαξή σε σωρεία συναντήσεων που είχε μαζί του -την 21η-3-2018, την 14η-5-2018, την 25η-9-2018 και κατά την τελευταία τους συνάντηση στις 28-11-2019- ότι "προτίθεται να αποδεχτεί τον προγραμματισμό της πενταετίας (2000-2005) όπως κατατέθηκε από την ΔΕΔΑ".

Δεύτερον απέστειλε επιστολές στον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Πέλλας κκ. Στάθη Καστερίδη, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, Ηλία Θεοδωρίδη και Ολυμπία Παπαδοπούλου, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο,καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου Πέλλας κ. Παναγιώτη Σαραφούδη, με την οποία, θεωρώντας δεδομένη την αντίθεσή τους στην βλαπτική αυτή για την παραγωγική οικονομία και τα νοικοκυριά απόφαση της κυβέρνησης, ζητά την σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας με μοναδικό θέμα συζήτησης την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση της εξαίρεσης,στην οποία να προσκληθούν και να συμμετέχουν όλοι οι φορείς, δηλαδή οι εκπρόσωποι του Νομού στο Κοινοβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης, το Επιμελητήριο Πέλλας, ο Εμπορικός Σύλλογος και λοιποί παραγωγικοί φορείς, προκειμένου να καταλήξουν σε κοινό πλαίσιο δράσης για τη ματαίωση της παράλογης και βλαπτικής αυτής απόφασης που επιστρέφει τα Γιαννιτσά και τον Δήμο Πέλλας σε εργασιακό μεσαίωνα.

Η κ. Τζάκρη μεταξύ άλλων έκανε την εξής δήλωση: "Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί την Πέλλα κάτι πολύ μακρινό και ίσως όχι τόσο κερδοφόρο στη λογική της εταιρικής διακυβέρνησης που ακολουθεί. Λησμονεί η κυβέρνηση ότι εδώ είναι η γη του Μακεδόνα Φίλιππου και το τελευταίο που θα κάνουμε είναι να παραδώσουμε αμαχητί τα Γιαννιτσά και την Πέλλα στον ενεργειακό μεσαίωνα που ονειρεύονται. Τους προειδοποιώ ότι θα μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι σε αυτή την παράλογη και βλαπτική για την παραγωγική οικονομία και τα νοικοκυριά απόφαση. Ο αγώνας αρχίζει ταυτόχρονα στη Βουλή, στις αρμόδιες Αρχές και στην Τοπική Κοινωνία".

----------

Συνημμένα αποστέλλονται επτά (7) φωτό από παλαιότερες συναντήσεις της κ. Τζάκρη σε ΡΑΕ και ΔΕΔΑ, καθώς και οι επιστολές που απέστειλε η κ. Τζάκρη στον Δήμαρχο Πέλλας, τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου.

''Ενεργειακός Αποκλεισμός των Γιαννιτσών" -

- Προς: Tην επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Παπαδοπούλου Ολυμπία.

- Προς : Τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη  Στάμκο. ''Ενεργειακός Αποκλεισμός των Γιαννιτσών" .

-  Προς : Tον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ" κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. 

- Προς: Τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΠΕΛΛΑ - ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" κ. Στάθη Καστερίδη. 

- Τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ" κ. Ηλία Θεοδωρίδη.

- Προς: Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο.  

- Προς: Τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πέλλας κ. Παναγιώτη Σαραφούδη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αποκλεισμός των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου με απόφαση της κυβέρνησης.