ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα την ελευθερία του Τύπου. Δευτέρα 24 Μαΐου στις 7μμ

2021-05-23

Μια σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την ελευθερία του τύπου, την χειραγώγηση των ΜΜΕ και τον περιορισμό της ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών, διοργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕΛΛΑΣ την Δευτέρα 24 Μαϊου στις 7 το απόγευμα με καλεσμένους δημοσιογράφους από πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και ανθρώπους του Τύπου από το νομό Πέλλας.

Κεντρικός ομιλητής ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Παρεμβαίνουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη. Και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι:

  • Ευάγγελος Αντώναρος πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • Δημήτρης Ριζούλης διευθυντής εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • Δημήτρης Χατζηνικόλας αρχισυντάκτης εφημερίδας DOCUMENTO
  • Μαριάννα Πυργιώτη πολιτική συντάκτης
  • Βούλα Κεχαγιά δημοσιογράφος
  • Μάριος Αραβαντινός δημοσιογράφος ρεπόρτερ

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν με εκπρόσωπό τους και τα τοπικά ΜΜΕ από το νομό Πέλλας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το facebook. Την σελίδα της Νομαρχιακής και την σελίδα «Παρέμβαση στην Πέλλα».

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Η ενημέρωση στο απόσπασμα» με βάση και τα στοιχεία οκτώ μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών στον κόσμο για την ελευθερία του Τύπου, οι οποίοι με επιστολή τους εκφράζουν βαθιά ανησυχία για τις κυβερνήσεις που εκμεταλλεύονται την πανδημία για να εισάγουν περιορισμούς στην πρόσβαση των ΜΜΕ στην πραγματική πληροφόρηση όσων αφορά κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες.

Η Ελλάδα δυστυχώς ανήκει σύμφωνα με την έρευνα σε αυτή την κατηγορία, μετά την διαβόητη «λίστα Πέτσα» που με αδιαφανή κριτήρια μοίρασε χρήματα κυρίως στα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, ενώ ακολούθησαν απολύσεις, λογοκρισία κειμένων και ρεπορτάζ, εξαναγκασμός σε παραίτηση δημοσιογράφων που τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Σκονάκια σε πολιτικές συνεντεύξεις, γραπτές εντολές για απαγόρευση παρουσίασης συγκεκριμένων θεμάτων, απόκρυψη ειδήσεων, παρεμβατικές πρακτικές στη διάδοση της πληροφορίας είναι μερικές από τις υποθέσεις που αποκαλύπτουν την προσπάθεια κυριαρχίας συγκεκριμένων απόψεων.

Από το γραφείο τύπου