Δήλωση της αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τάνιας Καραγιάννη «Η Κυβέρνηση “έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες”.»

2021-01-12

Οι μέχρι πρότινος "ήρωες", οι άνθρωποι που με προσωπικό κόστος αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ζωές, οι νοσοκομειακοί γιατροί, κατηγορούνται σήμερα από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υπαίτιοι για τους θανάτους από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, που φτάνουν έως και το 80%!

Οι ίδιοι μιλούν πλέον ανοιχτά για μεθόδευση. Καταγγέλλουν ότι η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά από τον Φεβρουάριο τις προειδοποιήσεις και τα αιτήματά τους για ουσιαστική ενίσχυση των Νοσοκομείων με επαρκές προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό και της διαμηνύουν ότι "έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες".

Είναι πλέον προφανές ότι μια Κυβέρνηση, που ενώ δεν παίρνει μέτρα για ενίσχυση του ΕΣΥ, για συνταγογράφηση των τεστ, για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, για διενέργεια ελέγχων στους χώρους εργασίας, για επάρκεια εμβολίων και επιμένει να επιρρίπτει τις δικές της ευθύνες πάντα κάπου αλλού, δεν μπορεί παρά να προκαλεί την οργή όλων.