Δημ. Τζανακόπουλος: “Ηθικό ατόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η προσπάθεια να ρίξει την ευθύνη για την πανδημία στους πολίτες”

2021-04-23

"Την ώρα που διώκονται γιατροί επειδή καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να περάσει το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων και την απαγόρευση να καταθέτουν τα μέλη της ως μάρτυρες. Για να μην βγουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας", κατήγγειλε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Σήμερα" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Χαρακτήρισε, δε, "ηθικό ατόπημα", την προσπάθεια της κυβέρνησης "να ρίξει την ευθύνη σε εκείνους που αρνούνται να εμβολιαστούν". "Υπάρχουν και πολίτες που για λόγους υγείας δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Για την τραγική εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία δεν ευθύνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν", είπε.

Κατηγόρησε ευθέως τον Κ. Μητσοτάκη ότι "αποποιείται κάθε ευθύνη της κυβέρνησής του και προσπαθεί να χρεώσει ακόμη και τον θάνατο των ανθρώπων στην ατομική ευθύνη".

"Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα της πλήρως αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας. Καμία σοβαρή στρατηγική δεν υπήρξε για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, δεν υπήρξε μαζική δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, κανένας έλεγχος στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, ούτε στις κλίνες ΜΕΘ", τόνισε ο Δημ. Τζζανακόπουλος, και συμπλήρωσε: "Στους χάρτες του ECDC του τελευταίου ενός μήνα η Ελλάδα καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. Το 80% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, το είχε παραδεχθεί μέχρι και ο κ. Κοντοζαμάνης. Δυστυχώς, το ΕΣΥ δεν μπορεί να ελέγξει και να αντέξει το βάρος της πανδημίας, και αυτό είναι απολύτως κυβερνητική ευθύνη".