ΔΤ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ «Συμμετοχή στην διαμαρτυρία του ΠΑΣΠΑΜΑ έξω από το Υπουργείο Υγείας»

2020-09-25

Το τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παραβρέθηκε στην κινητοποίηση-διαμαρτυρία του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο στις 22/09/20, έξω από το Υπουργείο Υγείας, για την ανάδειξη των τραγικών ελλείψεων αποθεμάτων αίματος στις μονάδες της χώρας.

Η συντονίστρια του τμήματος Καίτη Θεοχάρη απηύθυνε χαιρετισμό και έκανε ολιγόλεπτη παρέμβαση στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα του ΠΑΣΠΑΜΑ.

Δυστυχώς, σήμερα βιώνουμε έμπρακτα την έλλειψη σοβαρού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού της κυβέρνησης, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει όλες τις ανάγκες των πολιτών εν μέσω της σφοδρής υγειονομικής κρίσης. Το τραγικό αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου έλλειψη αίματος, η οποία απειλεί πλέον τη ζωή και την υγεία των πασχόντων.

Τα μέλη του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης για όσους αυτή την στιγμή στερούνται το δικαίωμα στην υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία που βιώνει πλέον τα αποτελέσματα της ολιγωρίας και των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, καλούμε όλους του συμπολίτες μας να εντάξουν άμεσα την εθελοντική αιμοδοσία στην κοινωνική τους δράση, εκφράζοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους σε όσους το έχουν ανάγκη.