Έ.Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση καλλιεργεί έναν ατελείωτο βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά σκάνδαλα (Video)

2020-06-29

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Συν-εργασία», η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «είναι απολύτως αποτυχημένο, στον εργαζόμενο λέει "ή θα απολυθείς ή θα έχεις ραγδαία μείωση μισθού" κατά τουλάχιστον 20%»

«Αυτές τις μέρες ζούμε έναν ατελείωτο βούρκο, τον οποίο καλλιεργεί η κυβέρνηση, με παράνομες ηχογραφήσεις, με κασέτες, με λασπολογίες, για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, -και το χειρότερο- για να σκεπάσει πραγματικά σκάνδαλα», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια, μιλώντας στην τηλεόραση του «Open, σημείωσε ότι «η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό στις ΗΠΑ και ομολόγησε πως η Novartis Hellas έχει χρησιμοποιήσει αθέμιτες μεθόδους, προκειμένου να χρηματίσει, να δωροδοκήσει κρατικούς αξιωματούχους», ώστε «να επηρεαστεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που ευνοούν την εταιρεία για να διευρύνει τα κέρδη της. Ποιες είναι οι αποφάσεις που ευνοούν την εταιρεία; Η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων. Από ποιον υπογράφονται οι τιμολογήσεις των φαρμάκων; Από τους υπουργούς».

«Η ΝΔ προσπαθεί να το διαστρέψει αυτό και επιμένει στη συγκάλυψη του σκανδάλου με αντιπερισπασμούς», σημείωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι τα περί σκευωρίας έχουν «οριστικώς καταπέσει».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» δήλωσε ότι «είναι απολύτως αποτυχημένο, στον εργαζόμενο λέει "ή θα απολυθείς ή θα έχεις ραγδαία μείωση μισθού" κατά τουλάχιστον 20% -στον τουρισμό οι μειώσεις ξεπερνούν το 40% για όσους έχουν δουλειά-, τον εργοδότη δεν τον ελαφρύνει και δεν αποκλείει τις απολύσεις».

Επιπλέον η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στην κυβέρνηση πρόσθεσε ότι «έχει λάβει απολύτως ανεπαρκή μέτρα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πια δεν μπορούν να επιβιώσουν. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής κατέθεσε ένα ολιστικό πρόγραμμα για την οικονομική πολιτική, το οποίο και οι παραγωγικοί φορείς θεώρησαν ότι ικανοποιεί τις ανάγκες τους και κυρίως προστατεύει του εργαζόμενους».

Η Έ.Αχτσιόγλου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «έχουμε ξαναγυρίσει σε εποχές φτώχειας και δραματικές καταστάσεις. Είναι κρίμα μία χώρα που πέρασε τόσα πολλά και βγήκε από την κρίση καθαρά το καλοκαίρι του 2018, να ξαναγυρνά σε τέτοιες εποχές λόγω ανεπάρκειας και ιδεοληψιών της κυβέρνησης».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να κλείσει αυτή τη συζήτηση θα την είχε κλείσει, δεν το κάνει γιατί ίσως σκέφτεται ότι έτσι θα προλάβει αντιδράσεις και θα μπορέσει να κουκουλώσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται στην αγορά και στην οικονομία, ώστε να έχει μικροκομματικά οφέλη. Αν λάβει μία τέτοια απόφαση οκόσμοςθα το εκτιμήσει αρνητικά. Από τη δική μας πλευρά, αν γίνει μία τέτοια επιλογή, θα είναι μία ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα σε προοδευτική κατεύθυνση».

Πηγή Αυγή