Έ.Αχτσιόγλου: Τιμωρητική πολιτική και διοικητικό χάος για τους εποχικούς εργαζόμενους

2020-06-15

«Η κυβέρνηση όχι μόνο οδηγεί σε οριζόντιες μειώσεις μισθών, απολύσεις και ανεργία τους εργαζόμενους, αλλά δημιουργεί απαράδεκτες καθυστερήσεις και μπάχαλο στη χορήγηση των απολύτως ανεπαρκών επιδομάτων», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι του νομού Χανίων και της Κρήτης συνολικότερα βρίσκονται στον "αέρα", καθώς τα ξενοδοχεία στα οποία εργάζονται δεν έχουν ανοίξει ακόμα και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν αν, με ποια διαδικασία και πότε θα επαναπροσληφθούν, αν θα εργαστούν ή θα τεθούν σε αναστολή εργασίας με το επίδομα των 534 ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι «σε ανάλογη και ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκονται όσοι είναι δεδομένο ότι δεν θα επαναπροσληφθούν και παραπέμπονται στο επίδομα ανεργίας μέχρι τον Αύγουστο.

«Η σχετική Υπουργική Απόφαση έχει φέρει σύγχυση σε εργαζόμενους, επιχειρηματίες και λογιστές που καλούνται να υλοποιήσουν ηλεκτρονικά τα μέτρα. Η κυβέρνηση όχι μόνο οδηγεί σε οριζόντιες μειώσεις μισθών, απολύσεις και ανεργία τους εργαζόμενους, αλλά δημιουργεί απαράδεκτες καθυστερήσεις και μπάχαλο στη χορήγηση των απολύτως ανεπαρκών επιδομάτων», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοτνας, η Έ.Αχτσιόγλου σημειώνει ότι «το υπουργείο Εργασίας είναι εκτεθειμένο απέναντι στους εποχικά εργαζόμενους τόσο στον νομό Χανίων όσο και σε άλλες περιοχές. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εργασίας και του εισοδήματός τους και όχι κοροϊδία και εμπαιγμό».

πηγή Αυγή.