Έφη Αχτσιόγλου: “Ενορχηστρωτής των μεθοδεύσεων με όρους παρακράτους ο κ. Μητσοτάκης”

2020-07-23

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5"

"Ενορχηστρωτής των μεθοδεύσεων με όρους παρακράτους ο κ. Μητσοτάκης"

«Η ΝΔ έχει φιλοτεχνήσει μία καρικατούρα για την πολιτική ζωή του τόπου», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5".

Τόνισε, επίσης, ότι «η χθεσινή διαδικασία στη Βουλή ήταν προδιαγεγραμμένη. Η ΝΔ είχε αποφασίσει ότι θα κάνει τα πάντα για να ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να υποστηρίξει την υπερασπιστική της γραμμή για το σκάνδαλο Novartis, ότι τάχα δεν ήταν σκάνδαλο αλλά σκευωρία. Ήταν μία προειλημμένη απόφαση που εδώ και έναν χρόνο βιώνουμε την ύφανσή της. Δεν είχε καμία σημασία ότι καθ' όλη τη διάρκεια της Προανακριτικής κανένα στοιχείο δεν υπήρξε που να δείχνει πως πρόκειται για σκευωρία. Αντιθέτως ήρθαν στην επιφάνεια σειρά άλλων στοιχείων που επιβεβαίωναν πόσο σοβαρό είναι το σκάνδαλο της Novartis, πόσο μεγάλη ήταν η ζημιά του ελληνικού δημοσίου και πόσο βαθιά εμπλεκόμενα ήταν πολιτικά πρόσωπα της διακυβέρνησης της ΝΔ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι στόχος της ΝΔ είναι «να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της», αλλά «αυτό με όρους δικαιοσύνης δεν έχει συμβεί και ούτε θα συμβεί, δικαστικά αυτές οι προσπάθειες θα καταπέσουν». Η «εμμονή της ΝΔ να κουκουλώσει το σκάνδαλο της Novartis»,υπογράμμισε, φανερώνει πως «όχι απλώς δεν έχει απομακρυνθεί από τις πιο άσχημες παραδόσεις του παρελθόντος της αλλά αντιθέτως επενδύει σε αυτές».

«Ο ενορχηστρωτής της μεθόδευσης εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με όρους παρακράτους είναι ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «έχουμε την εφαρμογή ενός "βορίδειου δόγματος" από το καθεστώς Μητσοτάκη, το οποίο λέει ότι θα ξεριζώσουμε οποιαδήποτε φωνή δυσφορεί με όσα εφαρμόζονται σήμερα στη χώρα, είτε στην οικονομία και την πολιτική, είτε στο πεδίο των δικαιωμάτων και της λειτουργίας των θεσμών».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, ακόμα, ότι «υπάρχει μία ακροδεξιά συμμορία εντός της ΝΔ», η οποία «εμπλέκεται με το παρακράτος προκειμένου να στοχοποιεί τους πολιτικούς αντιπάλους, επιδιώκει την εξόντωσή τους με δολοφονίες χαρακτήρων και θάβει σειρά από σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία στην καταστροφή».

Σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά στη Βουλή υπογράμμισε ότι «ο κ. Σαμαράς κινεί τις ακροδεξιές τάσεις μέσα στη ΝΔ», είναι, πρόσθεσε, «βαθύτατα ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά τελείωσαν την πολιτική του καριέρα» και «νομίζει ότι μπορεί να επιδείξει έναν ρεβανσισμό».

Δήλωσε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνομιλεί με τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να κατανοεί τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες τους, να τις εκφράζει και να διεκδικεί. Μπορεί να τις μετατρέψει σε προτάσεις οι οποίες δείχνουν ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός, ότι είναι εφικτό να εφαρμοστεί μία άλλη πολιτική».

23.07.2020

ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ