Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να δώσει τη μάχη πρόωρων εκλογών, εάν επιβεβαιωθούν τα σχετικά σενάρια;

2020-06-30

Απαντά ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην Αυγή

Ακόμη κι αν δεν είμαστε έτοιμοι -που θα είμαστε, σας διαβεβαιώ-, τη μάχη θα την δώσει η ίδια η κοινωνία και θα την κερδίσει! Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι συνέβη αυτό τον έναν χρόνο. Ο Μητσοτάκης κρύφτηκε λίγο με την πανδημία, παίζοντας ρόλους βγαλμένους από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά ήδη εφαρμόζει σκληρό Μνημόνιο. Και αν εκλεγεί ξανά, τότε είναι που θα «ξεσαλώσει». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελίσσεται σε καθεστώς, με ό,τιαυταρχισμούς υποδηλώνει αυτό.

Ώς τώρα έδωσε τη δυνατότητα για μαζικές απολύσεις, διαθεσιμότητες και μειώσεις ήδη χαμηλών μισθών κατά 20%, αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις, έκανε νόμο κάθε απαίτηση του ΣΕΒ, σβήνει από τον χάρτη των ενισχύσεων τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντάς τες «ζόμπι», χρεοκοπεί το ασφαλιστικό, οργιάζει με τις απευθείας αναθέσεις, κατασπαταλά το απόθεμα ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, δυσφημεί τη χώρα διεθνώς με την αντιμετώπιση των προσφύγων, δίνει στους «πραίτορες» του Χρυσοχοΐδη πράσινο φως για κάθε αστυνομική βία και αυθαιρεσία, κακοποιεί το περιβάλλον. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ύφεση, που μπορεί να εξελιχθεί, χάρη στην ταξική, ιδεοληπτική και ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης, σε δεύτερη χρεοκοπία.

Σε αυτές τις συνθήκες, στα δύσκολα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί και πάλι να αναλάβει την ανασυγκρότηση, με σχέδιο και επεξεργασμένες πολιτικές. Με νωπή την κυβερνητική εμπειρία με τα επιτεύγματα, αλλά και τα λάθη μας. Να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αν θέλουμε να κυβερνήσουμε ξανά και -κυρίως- καλά τη χώρα.

Συνέντευξη στον Ραπανάκη Σπύρο στην Αυγή 28 Ιουνίου 2020