Είναι πολλά τα λεφτά Άρη ...

2020-05-01

Άλλα 9 εκατομμύρια στα 5 κανάλια λοιπόν. Στα 20 εκατομμύρια ευρώ η συνολική δαπάνη προς τα ΜΜΕ (μαζί με τα πρώτα 11 που δόθηκαν στην αρχή της υγειονομικής κρίσης). Σαν πολλά δεν είναι ρε παιδιά όταν η ανεργία θα χτυπήσει ταβάνι και η φτωχοποίηση που ακολουθεί θα είναι χωρίς προηγούμενο; Μήπως με αφορμή τον κορωνοϊό γίνεται μεγάλο φαγοπότι; Τώρα εξηγούνται όλα! Καταλαβαίνουμε γιατί παρουσιάζουν τον Μητσοτάκη ως Μεσσία και ισάξιο του .... Τσώρτσιλ! Είναι πολλά τα λεφτά Άρη ...

Αθώωση της εβδομαδιαίας εφημ. Documento

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που δίκασε την αγωγή της Μαρέβας Μητσοτάκη εναντίον του Documento που αφορούσε τουλάχιστον δέκα δημοσιεύματα, απεφάνθη ότι η εφημερίδα κατέγραψε την αλήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Η αγωγή αφορούσε δημοσιεύματα στα οποία η εφημερίδα αποκάλυπτε τις σχέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη με offshore εταιρείες, την μη υποβολή πόθεν έσχες αλλά και την βολική διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν ήταν ανεξάρτητη από την υποβολή πόθεν έσχες.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ζητούσε 500 χιλιάδες ευρώ από το DOCUMENTO χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα και τους δημοσιογράφους συκοφάντες. Η απόφαση όμως του δικαστηρίου αποτελεί πλέον τη βούλα της Δικαιοσύνης σε αυτά που επί δύο χρόνια αποκαλύπτει το Documento. Οι δικαστές αποφαίνονται ότι είναι δικαιολογημένες οι αμφιβολίες που εκφράζονται για το βάσιμο ή όχι της διάστασης για την αποφυγή της δήλωσης πόθεν έσχες από το ζεύγος Μητσοτάκη. Πόσο μάλλον όταν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρει το Documento ότι αποκτήθηκαν από την Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφκσιαποκτήθηκαν την επίμαχη περίοδο που δεν έγινε υποβολή πόθεν έσχες. Αληθείς θεωρεί το δικαστήριο τις σχέσεις με τον γνωστό Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ήταν μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών της. Αληθή και δικαιολογημένα στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού θεωρεί τοδικαστήριο όσα αποκαλύφθηκαν για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι πράγμα το οποίο και οι δικαστές θεωρούν περίεργο αφού το σπίτι αποκτήθηκε αμέσως μετά την υποτιθέμενη διάσταση. Σημαντικό επίσης είναι ότι το δικαστήριο θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο και αναγκαίο να ενημερώνονταιοι πολίτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και τη δράση των ατόμων με τα οποία συνεργάζεται...

Απόσταση υπευθυνότητας

Η ερώτηση απευθύνεται στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση: «Θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σχετικά ήπια αντιπολίτευση ή το επικείμενο τέλος της καραντίνας θα σημάνει και το τέλος της συναίνεσης;»

Και η απάντησή του:

Εμείς ναι, θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη αντιπολίτευση που στηρίζεται σε επιχειρήματα, επίσημα στοιχεία κι επιστημονική τεκμηρίωση. Μοναδικός και υπέρτερος σκοπός μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Για να γίνει κατανοητή δε, η απόσταση υπευθυνότητας που μας χωρίζει με τη ΝΔ, θα σας πω με βεβαιότητα, πως εάν η πανδημία κορωνοιού είχε ξεσπάσει πέρυσι και είχε διαπιστωθεί ότι δεν είχε επιβληθεί καραντίνα στους αφιχθέντες από Ιταλία καθώς και ότι δεν είχαν απαγορευθεί αμέσως οι πτήσεις από τη γείτονα χώρα, ο αντιπολιτευτικός παροξυσμός του κ. Μητσοτάκη θα τον είχε οδηγήσει να ζητάει καθημερινά τις παραιτήσεις των αρμοδίων. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι, η κοινωνικά υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν είναι η άφωνη αντιπολίτευση. Διότι αν η ολιγωρία της κυβέρνησης είναι μια φορά ολιγωρία. Η ολιγωρία της αντιπολίτευσης να επικρίνει την ολιγωρία της κυβέρνησης, είναι 10 φορές ολιγωρία, πάντοτε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Του Ιγνάτη Καραπαναγιώτη