Ελπιδοφόρος της Πέλλας που μας κάνει να είμαστε περήφανοι

2020-06-09

Για τον δικό μας άνθρωπο, τον Ελπιδοφόρο της Πέλλας που είμαστε περήφανοι για την Ανθρωπιά του γράφει η Ερη Ρίτσου... (του μοναδικού μας Ρίτσου)

Όταν οι ιερείς στην Ελλάδα ασχολούνται με τη γιόγκα, ο Ελπιδοφόρος Αμερικής συμπορεύεται στο Μπρούκλιν με όλους εκείνους που ζητούν δικαιοσύνη και δηλώνουν πως η ζωή κάθε ανθρώπου έχει σημασία, όποιο και να είναι το χρώμα του δέρματός του, η θρησκεία, το φύλο του, η καταγωγή του.

Αν οι καλοί χριστιανοί θέλουν να διαβάσουν ένα χριστιανικό μήνυμα, ας διαβάσουν το παρακάτω.

Ελπιδοφόρος Αμερικής: "Ήρθα εδώ στο Μπρούκλιν σήμερα για να είμαι αλληλέγγυος με τις αδερφές μου και τους αδελφούς μου των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί. Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς βία οποιουδήποτε είδους, και ευχαριστώ όλους εκείνους που εμπλέκονται, επειδή η βία προκαλεί μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να μιλήσουμε και να μιλήσουμε δυνατά ενάντια στην αδικία στη χώρα μας. Είναι ηθικό καθήκον και υποχρέωση μας να διατηρούμε την αγιότητα κάθε ανθρώπου. Αντιμετωπίσαμε μια πανδημία σοβαρής σωματικής ασθένειας, αλλά η πνευματική ασθένεια στη χώρα μας εκτείνεται ακόμη πιο βαθιά και πρέπει να θεραπευτεί με ενέργειες καθώς και με λόγια. Και έτσι, θα συνεχίσω να παραμένω ενάντια στις παραβιάσεις μαζί με όλους εκείνους που έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα για κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή την εθνική καταγωγή τους."

Ερη Ρίτσου