Εμετός από το Πρώτο Θέμα: Συνδέει τους αγώνες του λαού μας κατά των μνημονίων με την εγκληματική οργάνωση!

2020-10-11

Με ένα άθλιο και άκρως προπαγανδιστικό πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί αύριο Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, εξισώνοντας τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του λαού μας κατά των μνημονίων με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής!

Με κεντρικό τίτλο "Στη φυλακή η πάνω πλατεία", φωτογραφία την ΚΟ της Χρυσής Αυγής και υπότιτλο "Τέλος εποχής για αγανακτισμένους και...αυταπατημένους της άγριας μνημονιακής δεκαετίας", η εφημερίδα επιχειρεί ακόμα μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας με πολλαπλούς στόχους και εξυπηρετήσεις συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Η εφημερίδα, επιλέγοντας να στηρίξει την ανεδαφική και ανιστόρητη προπαγάνδα της ΝΔ (που άλλωστε και η ίδια υπηρετεί) περί σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, τελικά καταλήγει στο...συμπέρασμα ότι η πλατεία Συντάγματος με τους Αγανακτισμένους πολίτες, υπήρξε ο χώρος που αύξησε την επιρροή της η εγκληματική οργάνωση. Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά, το χιλιοειπωμένο αφήγημα περί σύμπλευσης της ακροδεξιάς από την "πάνω πλατεία" με την Αριστερά στην "κάτω πλατεία".

Διότι, φυσικά, είναι ένα αφήγημα που βολεύει τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν και μας οδήγησαν στο πολύχρονο αδιέξοδο, από το οποίο βγήκαμε τον Αύγουστο του 2018 - αλλά ούτε αυτό φαίνεται πως (θέλουν να) το γνωρίζουν στο Πρώτο Θέμα.

Διότι, φυσικά, είναι ένα αφήγημα που βολεύει τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν, το να ξεχάσουμε την ακροδεξιά ρητορική των Υπουργών, βουλευτών, στελεχών (κυρίως) της ΝΔ που έστρωσαν το δρόμο στους νεοναζί εγκληματίες.

Διότι, φυσικά -και κύρια- είναι ένα αφήγημα που βολεύει τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν, το να ξεχάσουμε την τεράστια διαφήμιση των χρυσαυγιτών από τη συντριπτική πλειοψηφία των μίντια. Πρώτα ως κάτοικοι, αργότερα ως "τα παιδιά της διπλανής πόρτας". Ως τα παιδιά που βοηθάνε τις ηλικιωμένες στα ATM, στην Αθήνα.

Διότι, φυσικά, είναι ένα αφήγημα που βολεύει τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν, για να ξεχάσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία που βρέθηκε στους δρόμους απαίτησε αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη και που τελικά αμφισβήτησε ευθέως την κυριαρχία της διαπλοκής.

Και αυτό δεν πρόκειται να το συγχωρέσουν στον ελληνικό λαό, ποτέ!