Εν μέσω πύρινης κόλασης στην Κορινθία, ο “γαλάζιος” αντιπεριφερειάρχης Γκιολής δεν ξεχνά να υμνήσει την κυβέρνηση! [VIDEO]

2020-07-23

Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι τοπικοί παράγοντες, «εκλεκτοί» της κυβέρνησης, το χαβά τους με το να υμνούν τον πρωθυπουργό για την βοήθεια που προσφέρει ακόμα και στην κατάσβεση πυρκαγιών. Το είδαμε και χθες στις Κεχριές Κορινθίας, εν μέσω της πύρινης καταστροφής, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής δεν ξέχασε να υμνήσει τον πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά ,διότι λέει ήταν... δίπλα τους.

Η μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας ξεκίνησε χθες και η μάχη ήταν ολονύχτια. Σήμερα για δεύτερη μέρα, η μάχη συνεχίζεται, με τη φωτιά να βρίσκεται σε εξέλιξη και να υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας διαθέσιμα ήταν επίσης έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Επί τόπου, βρέθηκε και, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος όμως δεν έγινε δεκτός με πολύ ενθουσιασμό. Πολλοί κάτοικοι μιλούν για κακό συντονισμό και ολιγωρία των υπευθύνων.

Γι αυτό ίσως και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής έσπευσε να αναφερθεί στην μεγάλη συμβολή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς. Τα κίνητρα του εξάλλου είναι ποικίλα καθώς ο «γαλάζιος» αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ έχει βεβαρημένο παρελθόν αλλά και ποινικό μητρώο.

Ο Τάσος Γκιολής, ο οποίος αναδείχθηκε στη συγκεκριμένη θέση από την ΝΔ, είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα, ο Τάσος Γκιολής έγραφε πανάκριβα φάρμακα σε βιβλιάρια ασθενών- εν αγνοία τους - και μετά εκτελούσε τις συνταγές στο φαρμακείο της συζύγου του στον Πειραιά.

Η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη μετά από έρευνα επιθεωρητών του ΟΓΑ, η οποίοι ανακάλυψαν μάλιστα ότι συνταγογραφούσε τα εν λόγω φάρμακα, όχι μόνο σε βιβλιάρια ασθενών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Κορίνθου, αλλά ακόμη και σε ανθρώπων που είχαν αποβιώσει. Τα φάρμακα που συνταγογραφούσε ο Γκιολής σε βιβλιάρια είχαν επιλεγεί, ώστε να έχουν μηδενική συμμετοχή από τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα να εισπράττεται εξ ολοκλήρου το ποσό της αξίας των φαρμάκων.

Προφανώς γι αυτά τα επιτεύγματα του τιμήθηκε δεόντως από το κόμμα του και τον πρωθυπουργό και ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. Έχει τις συνταγογραφήσεις για όλα τα προβλήματα...

Με πληροφορίες από tvxs.gr, kathimerini.gr