Επαναφέρουν έκτακτα τον δυσαρεστημένο Τσιόδρα, που ήταν έτοιμος προς παραίτηση, για να θολώσουν τα νερά της αποτυχίας!

2020-08-04

Επανέρχεται σήμερα για μία έκτακτη «καθολική» ενημέρωση, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά το κλίμα στις σχέσεις κυβέρνησης και καθηγητή έχει διαταραχτεί, με τις πληροφορίες περί, «απόσυρσης» ή παραίτησης Τσιόδρα, λόγω των διαφωνιών του στους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να μην είναι τυχαίες και άνευ σημασίας.

Οι άστοχοι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν φέρει τη χώρα μπροστά στο ενδεχόμενο μίας νέας έξαρσης του κορονοϊού και το Μαξίμου δείχνει αδυναμία αντιμετώπισης της κρίσης ενώ προσπαθεί να συμμαζέψει το χάος που επικρατεί στα μέτωπα της πανδημίας, κυρίως επικοινωνιακά.

Σ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή έκτακτη επιστροφή του καθηγητή ενώ να θυμίσουμε η τελευταία ενημέρωση από το δίδυμο Τσιόδρα Χαρδαλιά είχε γίνει στις 26 Μαΐου, μετά από 72 κοινές ενημερώσεις.

Χθες πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσπάθησε να θέσει ένα φρένο στο ζήτημα Τσιόδρα και στις φήμες για διάσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και λοιμωξιολόγου, τονίζοντας πως «δεν έχει αποσυρθεί και δεν υπάρχει κάποιο θέμα». Όπως είπε «δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αποφασιστεί αυτή η επί τρεις φορές την εβδομάδα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση».

Ωστόσο η απάντηση ήρθε από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΝΔ Ευάγγελο Αντώναρο, που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο και ο οποίος υποστήριξε πως ο Σ. Τσιόδρας έφθασε στα πρόθυρα της παραίτησης γιατί διαφωνούσε με την κυβέρνηση σε θέματα χαλάρωσης.

Να σημειώσουμε πως μία παραίτηση Τσιόδρα, θα ενίσχυε την κριτική θέση της αντιπολίτευσης που κατηγορεί την κυβέρνηση για προχειρότητα, ανευθυνότητα έλλειψη σχεδιασμού αλλά και για παλινωδίες και αντιφάσεις που δίνουν προτεραιότητα στην οικονομία του τουρισμού έναντι της δημόσιας υγείας

«Ήταν έτοιμος να παραιτηθεί...»

«Fake news είναι και να διαψεύσεις ως κυβερνητικός εκπρόσωπος την πραγματικότητα. Δεν είπε κανείς ότι η κυβέρνηση έχει αποσύρει τον Σωτήρη Τσιόδρα.Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Ο Τσιόδρας απέσυρε τον εαυτό του. Ο Τσιόδρας σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες - που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει εκτός αν το κάνει ο ίδιος ο Τσιόδρας - έφθασε στα πρόθυρα της παραίτησης (και συγκρατήθηκε από συγκεκριμένο άνθρωπο) γιατί διαφωνούσε ευρέως με την κυβέρνηση σε θέματα χαλάρωσης» τόνισε στη ανάρτηση του ο Ε. Αντώναρος και σημείωσε πως «το ότι μετέχει στις συσκέψεις είναι φυσικό (αφού δεν παραιτήθηκε). Αν εισακούονται οι εισηγήσεις του είναι άλλο θέμα. Και αν η κυβέρνηση θέλει η όχι να επιστρέψει ο Τσιόδρας στην ενημέρωση, ε καλύτερα ας μη το συζητήσουμε. Γιατί ίσως αναγκασθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κάνει μια από τις δημόσιες τοποθετήσεις του που μόνο ο ίδιος πιστεύει».

«Καθημερινή»: «ο αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο...»

Η βαλίτσα πάντως στο θέμα Τσιόδρα πάει ακόμα πιο μακριά, καθώς κάποιοι από την κυβέρνηση έτρεξαν να «μαζέψουν» σχόλιο της «Καθημερινής» που αναφερόταν στις διαφωνίες Τσιόδρα με την κυβέρνηση

Όπως αναφέρει το "Left.gr", "η στήλη "Θεωρείο" της Καθημερινής έκανε λόγο για διαφωνίες του Σωτήρη Τσιόδρα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς εν μέσω κριτικής μάλιστα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η πανδημία, μετά το πρώτο κύμα.

Το σημείο που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν αυτό που αναφερόταν στον καθηγητή και έλεγε επί λέξη: "Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ' ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείρισης της κατάστασης".

Ωστόσο προφανώς το ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις και ο συντάκτης Σταύρος Παπαντωνίου επανήλθε με νέο... διευκρινιστικό επισημαίνοντας ότι το ζητημα Τσιόδρα δεν προσφέρεται για ...πολιτική εκμετάλλευση.

Σε δημοσίευμα στη στήλη Θεωρείο της «Καθημερινής της Κυριακής» αναφέρθηκε πως ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας έχει ενστάσεις για όσα ακολούθησαν την άρση της καραντίνας και σημειώνει πως «η κατάθεση διαφορετικών απόψεων και τελικά η σύνθεση τους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αποτελούν άλλωστε τον κανόνα και όχι την εξαίρεση σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου ο κ. Τσιόδρας συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια διόγκωσης για πολιτική εκμετάλλευση, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικής φύσης της αναφοράς».

Καμία αναφορά στα περί εξαφάνισης Τσιόδρα. Τα συμπεράσματα δικά σας....."

Αναδημοσίευση απο τον πολύγραφο. 

Με πληροφορίες από left.gr, thefaq.gr, news247.gr