Επιμένουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για άρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

2020-06-12

Σκοπιμότητα πίσω από την επαναφορά συζητήσεων περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαβλέπουν στο Κίνημα Αλλαγής και απορρίπτουν κατηγορηματικά την πρόταση που επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από το Forum των Δελφών.

«Τα σενάρια για συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένα. Δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο», υπογράμμισαν ο Παύλος Χρηστίδης και ο Χρήστος Πρωτόππαπας στην καθιερωμένη, μέσω τηλεδιάσκεψης, εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Μανόλης Όθωνας ανέφερε ότι είναι προσβλητικό να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση και να αναπτύσσονται σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουν απαντηθεί αρνητικά.

Τα ηγετικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τόνισαν ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία και συνέπεια, καθώς κάθε φορά διαψεύδεται από τις εξελίξεις.

Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει στην κριτική προς την κυβέρνηση για την άρνηση να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να διαμορφωθεί μια ενιαία εθνική στάση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. 
Την επόμενη Δευτέρα, η πρόεδρος του κόμματος θα μεταβεί στο Καστελόριζο, όπου θα έχει συνάντηση με τους φορείς του νησιού και θα τοποθετηθεί για την τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για το ενδεχόμενο να εξαιρεθεί το Καστελόριζο από την πιθανή συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η Φώφη Γεννηματά θα ενημερώσει τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών κομμάτων για τα θέματα αυτά, όπως και για την αδυναμία νηοψίας από την ελληνική φρεγάτα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ειρήνη» σε τουρκικό φορτηγό πλοίο που κατευθύνεται στη Λιβύη.

Έγινε ακόμη γνωστό ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα καταψηφίσει την τροπολογία σχετικά με την επέκταση στο πρόγραμμα Συν- Εργασία της κάλυψης εργοδοτικών εισφορών, επειδή τίθεται ως προϋπόθεση να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε μερική απασχόληση.

ΠΗΓΗ EFSYN.GR