ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

2020-05-07

Για ακόμη μια φορά η περιοχή μας έρχεται στο προσκήνιο με αρνητικό τρόπο, για την εγκληματική δράση φασιστικών ομάδων με την εκδίωξη προσφύγων και μεταναστών από ξενοδοχείο στην Παναγίτσα. Έκαψαν το ξενοδοχείο, τραμπούκισαν και χτύπησαν κόσμο, διέσπειραν το απύθμενο ρατσιστικό μένος και την μισαλλοδοξία τους.

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο που συμβαίνουν όλα αυτά συνεχόμενα στην περιοχή της Πέλλας. Δεξιοί Δήμαρχοι και άλλοι Τοπικοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης παρέχουν απόλυτη κάλυψη σε φασιστικές ομάδες και προαναγγέλλουν τις «αυθόρμητες» αντιδράσεις «κατοίκων». Οι φασίστες, που ως γνωστό αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και της εξουσίας, παίρνουν απ' ευθείας και έγκαιρα πληροφορίες είτε από το αρμόδιο Υπουργείο είτε από την τοπική αστυνομία, οργανώνουν τη μεταφορά τραμπούκων από όλη την Βόρεια Ελλάδα και φτάνουν με την απόλυτη κάλυψη τοπικών Αρχών και Αστυνομίας να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Καμιά δυνατότητα δεν θα είχαν οι φασίστες να δρουν ανενόχλητοι αν δεν είχαν τις πληροφορίες, την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης, των τοπικών Δημάρχων, καθώς φυσικά και τη σιγουριά ότι η αστυνομία θα τους παρακολουθεί άπραγη και τελικά θα μένουν ατιμώρητοι ό,τι κι αν κάνουν. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα οι φασίστες. Τσιράκια και γλύφτες της εξουσίας, που κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τη δουλειά δηλαδή που θα επιθυμούσαν να την κάνουν φανερά τα δεξιά αφεντικά τους, αλλά κρατάνε τα προσχήματα φορώντας γραβάτες και αφού ολοκληρωθεί η φασιστική δράση, βγάζουν για ξεκάρφωμα και μια ανακοίνωση καταδίκης της βίας «απ' όπου κι αν προέρχεται»... Όλοι αυτοί οι γνωστοί περιφερόμενοι ακροδεξιοί τραμπούκοι έχουν βέβαια και την απαραίτητη ντόπια και πανελλαδικής εμβέλειας δημοσιογραφική κάλυψη, δίνοντάς τους επιπλέον ασυλία και παρουσιάζοντάς τους ως «πολίτες της Πέλλας».

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι την ίδια στιγμή που η επίθεση στο λαό και στη νεολαία ενόψει νέας κρίσης του καπιταλισμού, με αφορμή την πανδημία, εντείνεται, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους παγκόσμια, την ίδια στιγμή που δημοκρατικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται, το αστικό κράτος όχι μόνο ανέχεται, αλλά ενεργοποιεί και στηρίζει ανοιχτά φασιστικές ομάδες για να σπείρει τη διχόνοια και να αποπροσανατολίσει το λαό για το ποιός είναι ο πραγματικός αίτιος της φτώχειας και της εκμετάλλευσης

Καλούμε το λαό της Πέλλας, να μην τσιμπήσει στη ρατσιστική και ξενοφοβική υστερία και να μην φοβηθεί τους ακροδεξιούς τραμπούκους. Να μην επιτρέψουμε σε καμιά φασιστική φωνή, σε κανένα κάλεσμα μίσους να βρει ανταπόκριση μέσα στην κοινωνία! Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ταξικά μας αδέρφια και θα είμαστε πάντα δίπλα τους στην πάλη για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην πάλη για αξιοπρεπή στέγη, ψωμί, δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, μόρφωση, για το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησής τους στις χώρες επιθυμίας τους.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας και της Δημοτικής Αρχής για την απροκάλυπτη κάλυψη στους φασίστες. Ο τρόμος δε θα περάσει! Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα δώσει άμεσα την απάντησή του στους δρόμους, στα σωματεία και στις γειτονιές, ώστε η ρητορική του μίσους απέναντι στους κολασμένους αυτού του πλανήτη, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο φασισμός να ηττηθούν οριστικά.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!