Ο ίδιος εφιάλτης: Φωτιά στην Εύβοια. Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός - Μήνυμα από το 112

2022-06-18

Συνεχώς φαίνεται να δυναμώνει η ένταση των ανέμων στην περιοχή και η φωτιά πλέον κατευθύνεται προς τον οικισμό του χωριού.

 Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κρεμαστό Ευβοίας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Όπως τονίζει η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί. Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη. To Κρεμαστό Ευβοίας εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους. Οι κάτοικοί του κατευθύνονται προς το χωριό Τραχήλι.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή και οι άνεμοι είναι ισχυροί τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Ωστόσο, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί. Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Πηγή: documentonews.gr