Γ. Αντετοκούνμπο για τη δολοφονία Φλόιντ: Αρκετά, ώρα για αλλαγή

2020-05-31

Για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ τοποθετήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Σε ανάρτηση του στο twitter αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια αυτά που αισθάνομαι», «Ξέρω όμως με σιγουριά, ότι ...αρκετά! Είναι καιρός για αλλαγή!»

Στο τέλος του μηνύματός του, σημειώνεται το hashtag με το όνομα του δολοφονημένoυ Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και αυτό του Αφροαμερικανού Αχμάντ Αρμπερί, που πυροβολήθηκε θανάσιμα τον Φεβρουάριο στην Τζόρτζια. Οι δύο αυτόκλητοι λευκοί «πολιτοφύλακες» που τον σκότωσαν συνελήφθησαν 2,5 μήνες αργότερα, όταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ματαίωσε την απόπειρα συγκάλυψης,

Giannis Antetokounmpo@Giannis_An34

I really don't know how to put into words exactly how I feel, but one thing I know for sure is that enough is enough! It's time for change! #GeorgeFloyd #AhmaudArbery

Είναι η πρώτη «πολιτική» δήλωση που ακούστηκε από το στόμα του 25χρονου Αντετοκούνμπο στα 7 χρόνια που πέρασαν από τότε που μετακόμισε στην Αμερική. Μέχρι τώρα απέφευγε να πάρει θέση σε κοινωνικά ζητήματα.

Πέρυσι στην Αθήνα ο Γιάννης είχε μιλήσει για τους μετανάστες, σημειώνοντας:

«Θυμάμαι όταν ήμασταν και εμείς πιτσιρίκια, έπαιρναν οι φίλοι μας ταυτότητες/διαβατήρια, και εμείς δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν. Πηγαίναμε και ρωτούσαμε τους γονείς μας, γιατί δεν έχουμε εμείς διαβατήριo; Γιατί δεν έχουμε ταυτότητα; Γιατί δεν μπορούμε να πάμε και εμείς ένα ταξίδι; Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν κιόλας. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ψηφίσουν, να βγουν να πουν την άποψη τους. Είναι καταπληκτικό, παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, να τους δίνεται μια ευκαιρία να είναι σαν τα άλλα τα παιδιά. Ειδικά για τους μετανάστες, χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό».

Πηγή Αυγή.