Γύρισαν την πλάτη στον Κικίλια οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

2020-07-04

Μπορεί η εικόνα που χτίζουν για τον Β.Κικίλια τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης να είναι αυτή του ήρωα που έσωσε τη χώρα από την πανδημία, όμως οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη

Έτσι μετά τη «θερμή» υποδοχή του υπουργού, χθες, από τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με την ίδια «θέρμη» υποδέχτηκαν σήμερα τον κ. Κικίλια και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι εργαζόμενοι περίμεναν τον υπουργό στο προαύλιο και όταν πλησίασε του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείου, κυρίως εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί χάρης στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να διασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια των ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Μάιο ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός είχε καταθέσει ερώτηση στη βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο να λειτουργεί σε οριακή κατάσταση.

Επίσης, λίγους μήνες νωρίτερα οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις και προειδοποιούσαν ακόμη και με μαζικές παραιτήσεις ζητώντας την ενίσχυση του προσωπικού.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να συμμετάσχει σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Πηγή:inotos.gr