Η έλλειψη σωστής προετοιμασίας πληγώνει την εικόνα του ελληνικού Τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ο ορισμός του μπάχαλου.

2020-06-18

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια Μένουμε Σπίτι και Μένουμε Ασφαλείς την ίδια στιγμή νομοθέτησε τη δυνατότητα απευθείας αναθέσεων στη MarketingGreece χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα, δεν φρόντισε όμως για το στοιχειώδες: να δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα που να απευθύνεται στους πολίτες του εξωτερικού η οποία να επικαιροποιείται διαρκώς με περιεχόμενο για τις πύλες εισόδου της χώρας ειδικά σε αυτήν την μεταβατική περίοδο! Διαφορετικά, από πού θα ενημερωθούν οι ταξιδιώτες;

Η αλήθεια είναι ότι η ενημέρωση παραμένει κατακερματισμένη, ανεπίκαιρη και εν τέλει παραπλανητική, αφού ακόμη και η «εμβληματική» πρωτοβουλία της ψηφιακής εφαρμογής την οποία ανακοίνωσαν από την Σαντορίνη έχει να ενημερωθεί από τις 8 Ιουνίου!

Τα χερσαία σύνορα της χώρας άνοιξαν, όμως οι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν από που μπορούν να ενημερωθούν με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες που ξεκίνησαν από την Ρουμανία για να επισκεφθούν την Ελλάδα να έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με την Β. Μακεδονία.

Η έλλειψη σωστής προετοιμασίας πληγώνει την εικόνα του ελληνικού Τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ο ορισμός του μπάχαλου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έχουμε τις δηλώσεις Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη για στήριξη του τουρισμού.

Η ασφαλής επανεκκίνηση του Τουρισμού είναι αναγκαία. Προϋποθέτει θωράκιση του ΕΣΥ, αυξημένη επιχειρησιακή, οργανωτική και λειτουργική ετοιμότητα και πραγματική στήριξη του κλάδου, επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι φόντο στην εκδήλωση του πρωθυπουργού!Είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που «φλερτάρουν» με λουκέτο, είναι οι εργαζόμενοι που γίνονται άνεργοι, είναι οι τοπικές κοινωνίες που μαραζώνουν και οι τοπικές οικονομίες που μπαίνουν σε ύφεση, είναι η προώθηση και η προβολή της χώρας που έγινε δωράκι στη MarketingGreece, είναι το ελληνικό τουριστικό προϊόν που θα έπρεπε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, αλλά υποφέρει από τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιδίδεται σε φιέστες αντί να εργαστεί για να σώσει τον ελληνικό τουρισμό. Με «ατομική ευθύνη» θα ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός;Η Ν.Δ. αποδεικνύει καθημερινά πως έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Παρέμβαση στην Πέλλα