Η εταιρεία που έκανε την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ μοίρασε τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ

2020-06-20

Τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και τόνισε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν μέσα που δεν παίρνουν χρηματοδότηση.

«Δόθηκε απευθείας ανάθεση στην Initiative χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία με το πρόσχημα της έκτακτης διαδικασίας του κορωνοϊού. Η εταιρεία που έκανε ένα τμήμα της καμπάνιας προεκλογικά της ΝΔ είναι η εταιρεία που με απευθείας ανάθεση παίρνει χρήματα μέσα στον κορωνοϊό» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο KontraChannel.

Παράλληλα έκανε λόγο για πάρτι ταχύτητας και αδιαφάνειας. «Έχουν βρει την καραμέλα της πανδημίας που είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και γίνονται σε όλα απευθείας αναθέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Ζαχαριάδης, κάνοντας λόγο για όργιο απευθείας αναθέσεων.

Όπως σημείωσε, μέχρι και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν είναι κάποια τυχαία, «τους τράβηξε τα αυτιά. Αξιοποίησαν την κρίση για να την χειριστούν ως ευκαιρία».

Ο Κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν διαρθρωτικές ρυθμίσεις διαφάνειας, καθώς υποχρεώθηκαν με νόμο οι τράπεζες να αναρτούν τα ποσά που δίνουν στα ΜΜΕ.

«Δεν διανοούμαστε όταν και εφόσον με εντολή του ελληνικού λαού επιστρέψουμε στα πράγματα να φιμώσουμε φωνές που μας κάνουν αντιπολίτευση. Στο υποθετικό σενάριο που θα κάναμε κάτι τέτοιο, δικαίως η ΝΔ θα έβγαινε και θα μας έλεγε φασίστες» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

avgi.gr19 Ιουνίου 2020