Η καραμέλα της Νέας Δημοκρατίας για τα ελληνοτουρκικά: “Θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί!” [VIDEO]

2020-10-17

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται πως επιτέλους κατόρθωσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ώστε να δίνουν την ίδια απάντηση σε ένα και μόνο αλλά εξαιρετικά κρίσιμο ερώτημα, το οποίο αφορά φυσικά την έντονη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία κρατάει καιρό και φαίνεται πως θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό όσο οι περιβόητες κυρώσεις κατά της Τουρκίας μένουν στη θεωρία.

Από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, μέχρι και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, τα στελέχη της κυβέρνησης δίνουν πάντα την ίδια απάντηση (με μικρές παραλλαγές) στο ερώτημα τι θα κάνουν για να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα, το Oruc Reis που κάνει κρουαζιέρα διαρκείας (και όχι μόνο) εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Ποια είναι αυτή η κατατοπιστική και λεπτομερής απάντηση που δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας; Μα φυσικά ότι "θα κάνουν ό, τι χρειαστεί" αλλά και... "ό, τι χρειάζεται"! Με την Τουρκία να έχει βγάλει πλέον γεωτρύπανο κοντά στο Καστελόριζο και το Βερολίνο να διαψεύδει την κυβέρνηση πως στη σημερινή και αυριανή Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, αναφέροντας μάλιστα πως η Ελλάδα δεν έχει θέσει αυτό το θέμα προς συζήτηση, οι αόριστη απάντηση-καραμέλα των κυβερνητικών στελεχών δεν αρκεί πλέον.

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης μας είχε καθησυχάσει και στο παρελθόν με μια ανάλογη απάντηση στην ερώτηση "Αν βρεθεί ένα τουρκικό ερευνητικό πλοίο μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σε δικά μας νερά, τι θα πράξετε;", λέγοντας "Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ό,τι χρειάζεται και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ό,τι χρειάζεται." Κατατοπιστικότατος...