Η κυβέρνηση «εμπαίζει τους μακροχρόνια άνεργους»

2020-05-01

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ο.Α.Ε.Δ., δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι μόλις το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων. Συνεπώς, τα υπόλοιπα 2/3 μένουν εκτός της ενίσχυσης, δηλαδή περίπου 336.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Επιπλέον, όσοι έχουν συνεχόμενη κάρτα ανεργίας για πολλούς μήνες, δεν σημαίνει ότι όταν έμειναν άνεργοι δικαιούνταν απαραίτητα και έλαβαν το προβλεπόμενο επίδομα ανεργίας. Δηλαδή, αρκετοί μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα καμία απολύτως οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και αυτή τη στιγμή αποκλείονται και από το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ.

Πρόκειται, για κυβερνητικό εμπαιγμό, διότι οι περισσότεροι μακροχρόνια άνεργοι μένουν εκτός της παροχής, παρά τις αρχικές δηλώσεις της κυβέρνησης για το έκτακτο επίδομα.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, πώς προτίθενται να παρέμβουν, ώστε να συμπεριληφθεί στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ το σύνολο των μακροχρόνια ανέργων και όχι μόνο το 1/3 αυτών. 

Παρέμβαση στην Πέλλα.