Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκβιάζει τα ΜΜΕ και αυτά σιωπούν

2020-06-12

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο αυτό το πρωτοφανές φιάσκο να μην ακούγεται καθόλου στα συστημικά ΜΜΕ, να έχει αποσιωπηθεί πλήρως»

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν τα συστημικά ΜΜΕ για το πρωτοφανές φιάσκο χρηματοδότησης ακόμη και ανύπαρκτων site ή άλλων που δημιουργήθηκαν επί τούτου την ώρα που βοούν τα κοινωνικά δίκτυα, αφορά και τις δουλειές των ίδιων των εργαζόμενων στην ενημέρωση, το νέο πάρτι με χρήμα του φορολογούμενου έχει πολιτικές ευθύνες, της κυβέρνησης της ΝΔ συνολικά, του Κ. Μητσοτάκη προσωπικά, του Στ. Πέτσα, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Το ζήτημα της απόκρυψης των ποσών που κατευθύνθηκαν σε επιλεγμένα ΜΜΕ μέσα στην πανδημία, αφορά εν τέλει την ίδια την Δημοκρατία, τόνισε ο κ. Χαρίτσης. Εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε χρήμα σε ΜΜΕ χωρίς κριτήρια, εν κρυπτώ, χωρίς έστω και εκ των υστέρων να αποκαλύπτει ποιοι πήραν πόσα. Αφορά το σύνολο της κοινωνίας, που έχει δικαίωμα να γνωρίζει πού πάει το δημόσιο χρήμα, πού κατευθύνεται, ποιος το εισπράττει και γιατί, βάσει ποιων κριτηρίων. Τα ΜΜΕ πρέπει να ενισχυθούν, αλλά βάσει κριτηρίων αναγνωσιμότητας, αριθμού εργαζομένων, επιχειρηματικής βιωσιμότητας. Δηλαδή, με συγκεκριμένα κριτήρια. Τις τελευταίες ημέρες τα κοινωνικά δίκτυα βοούν, αλλά στα συστημικά ΜΜΕ επικρατεί σιγή ασυρμάτου για το θέμα.

Δεν είναι μόνο ότι ανυπόληπτα site λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, την λαμβάνουν ακόμα και ανύπαρκτα site ή άλλα που δημιουργήθηκαν επί τούτου, τις τελευταίες ημέρες, μόνο και μόνο για να πάρουν κρατικό χρήμα, υπογράμμισε ο ίδιος. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση, εμείς ζητήσαμε επισήμως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα που έχει την ευθύνη να καταθέσει στη Βουλή τα ποσά που έχει λάβει κάθε ΜΜΕ και στη συνέχεια να παραιτηθεί. Το πρωτοφανές πάρτι στην πλάτη των Ελλήνων φορολογούμενων με δημόσιο χρήμα έχει πολιτικές ευθύνες, για την κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά, τον Κ. Μητσοτάκη προσωπικά, τον Στ. Πέτσα.

Από την Αυγή 12 Ιουνίου 2020