Η κυβέρνηση «σπρώχνει» τα τεστ για τον κορονοϊό σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα!

2020-09-09

Στη σέντρα βγάζει την κυβέρνηση σχετικά με τα τεστ για τον κορονοϊό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, που κάνει λόγο για ειλημμένη απόφαση προκειμένου να εκτελούνται μόλις 1.000 διαγνωστικά τεστ κοροναϊού ημερησίως από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ήταν μεθοδευμένη και προγραμματισμένη προκειμένου να δοθούν οι εργαστηριακοί έλεγχοι για τον ιό σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και μάλιστα σ' αυτά που διατηρούν σχέσεις φιλίας κι εξάρτησης με τη ΝΔ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ακόμη και μετά τις 8 Σεπτεμβρίου όταν και λήγει η αναστολή που επιβλήθηκε λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, η δυναμικότητα του μεγαλύτερου δημόσιου εργαστηρίου δεν θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα αλλά σε μόλις 1.000 αντί για 5 με 6.000 δείγματα που εξέταζε πριν την αναστολή.

Η ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αντί να εφοδιάσει με αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ και τα Νοσοκομεία της χώρας και αντί να προμηθευτεί μοριακούς αναλυτές, διοχετεύει τα διαγνωστικά τεστ σε συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, απόφαση που χαρακτηρίζει απαράδεκτη.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr.

https://www.opoligrafos.gr/health/test-koronoiou-se-idiotika-diagnostika-kentra/