Η λεηλασία της φύσης, προκαλεί ασθένειες!

2020-04-24

Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού" δήλωσε η Φαντέλα Σάιμπ, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να πλασάρει το αφήγημα περί "κινέζικου ιού", ενώ χώρες όπως η Αυστραλία αξιώνουν διεθνή έρευνα στην Κίνα.

Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τι συμβαίνει τελικά και πέραν των όσων έχουν τονίσει αρμόδιοι επιστήμονες, έχουμε ένα δεδομένο: Τις εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών -εκθέσεις μη διαβαθμισμένες- που προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια για μια πανδημία εξαιτίας ζωονόσου.

"Η πλέον πιεστική διεθνική πρόκληση για τον χώρο της Υγείας είναι η δυνητική εμφάνιση μιας σοβαρής πανδημίας, με βασικό υποψήφιο μια υψηλά φονική γρίπη", τόνιζε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ντένις Μπλαιρ το 2009.

Ξεκαθαρίζοντας ότι "αυτή δεν είναι υποθετική απειλή", ο διάδοχός του Τζέιμς Κλάπερ προειδοποιούσε ότι "μια αναπνευστική παθογένεια που μεταδίδεται εύκολα και σκοτώνει ή αποδυναμώνει πάνω από το 1% των θυμάτων της είναι μεταξύ των πλέον επικίνδυνων καταστάσεων. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια πανδημία".

Οι δε "Παγκόσμιες τάσεις 2025" του NationalIntelligenceCouncil, του ανώτατου σώματος ανάλυσης των ΗΠΑ στον χώρο των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως επισημαίνει το euro2day, ήταν προφητικές:

"Η ανάδυση μιας υψηλά μεταδοτικής ασθένειας του αναπνευστικού για την οποία δεν υπάρχουν επαρκή αντίμετρα μπορεί να ξεκινήσει μια παγκόσμια πανδημία" επισημαίνοντας ότι πιθανότατα θα προκύψει από "μια αγορά με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού και στενή διασύνδεση ανθρώπων και ζώων, όπως πολλές στην Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία".

Είναι προφανές ότι ο Τραμπ -και όχι μόνον- δεν θέλει να συζητήσει για τη λεηλασία της φύσης και τις ασθένειες που προκαλεί. Γιατί δεν θέλει -όπως και πολλοί ακόμα- να ανοίξει συνολική συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, το ενεργειακό και αναπτυξιακό μοντέλο. Αυτό, δηλαδή, που επείγει.

Πηγή εφημερίδα Αυγή της 23-4-20