Η Μπακογιάννη παραδέχεται το φιάσκο με τις μάσκες και ρίχνει το φταίξιμο σε… γραφειοκρατικό λάθος! [VIDEO]

Μπροστά στην εικόνα μιας μάσκας-σεντόνι που δόθηκε σε μαθητές και την φόρεσε ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης του Ant1 η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε το αυτονόητο, δηλαδή πως πρόκειται για μια παταγώδη αποτυχία και... γραφειοκρατικό λάθος. Παραδέχθηκε μάλιστα πως τρεις μάσκες ανά μαθητή δεν λύνει το πρόβλημα στις οικογένειες, αλλά είναι, όπως είπε, ένας "συμβολισμός".

Η ίδια ωστόσο αν και όπως είπε θα κοιτάξουν ποιοι έχουν την ευθύνη συμπλήρωσε πως «δεν θα κρεμάσουν και κανέναν»

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε αρχικά:

«Είναι βέβαιο ότι ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Έγινε ένα λάθος στο μέτρημα και στα μεγέθη των μασκών, άλλα διάβαζαν, άλλα κατάλαβαν, ήταν ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο ότι κάποιος γραφειοκράτης έκανε λάθος. Από εκεί και πέρα θα το αναζητήσουμε, θα δούμε και ποιος έχει την ευθύνη γιατί στην όποια διαχείριση δημοσίου χρήματος έχει ευθύνες όποιος την κάνει. Θα το ψάξουμε, θα το δούμε, δεν έχουμε σκοπό να κρεμάσουμε κανέναν. Έγινε λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι οι άλλες δύο μάσκες που θα πάνε στο σχολείο να είναι σωστές».

Ερωτηθείσα για το κόστος των μασκών με το οποίο επιβαρύνθηκε το ελληνικό δημόσιο, απάντησε:

«Τα 6 εκατομμύρια όταν τα διαχειρίζεσαι περνούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γίνεται μία διαδικασία, ένας διαγωνισμός. Δόθηκε στην ΚΕΔΕ διότι υπήρξε ένας προβληματισμός. Ένας πραγματικός προβληματισμός. Υπήρξαν χώρες που δεν δώσανε καθόλου μάσκες, χώρες που δώσανε. Τελικώς επικράτησε η άποψη ότι για λόγους κόστους είναι καλό τα παιδιά να πάρουν από τρεις μάσκες και έγινε και για λόγους συμβολισμού».

Την ίδια ώρα, όμως, που η κ. Μπακογιάννη μιλούσε στον Ant1, στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, μιλούσε ένας από τους προμηθευτές μασκών, ο οποίος δείχνοντας μάλιστα τη σχετική προκήρυξη, ξεκαθάρισε ότι από την αρχή οι διαστάσεις των μασκών ήταν λάθος. Ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε «οι οδηγίες και οι διαστάσεις που δόθηκαν εξ αρχής ήταν 10Χ18 για παιδιά έως 10ετών και διαστάσεις 12Χ22 για παιδιά άνω των δέκα ετών. Αυτές τις διαστάσεις μας έδωσαν από την προκήρυξη της ΚΕΔΕ (οι διαστάσεις καθορίστηκαν από συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας)». Μάλιστα, όπως τόνισε, οι προμηθευτές είχαν θίξει το ζήτημα του τεράστιου μεγέθους των μασκών, αλλά η γνώμη τους δεν λήφθηκε υπόψη. «Δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μάσκες αλλά να παράγουμε», σημείωσε.

https://www.opoligrafos.gr/society/mpakogianni-paradechetai-fiasko-maskes/