Η Ν.Δ. ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ είναι πλέον ένα αυταρχικό συνονθύλευμα, χωρίς αρχές και σεβασμό στην αστική δημοκρατία

2020-09-18

Η Ν.Δ. ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ είναι πλέον ένα αυταρχικό συνονθύλευμα, χωρίς αρχές και σεβασμό στην αστική δημοκρατία. Ένα κόμμα απόλυτα εξαρτημένο από τους χορηγούς του κι εκείνους που υποδούλωσαν την ενημέρωση για να προστατεύσουν τη συνεταιρική εξουσία τους. Τα συμφέροντα της κοινωνίας έπονται.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ δείγμα γραφής από τις συγγνώμες που ζήτησαν δημοσίως βουλευτές και υπουργοί από (σε ρόλο εκδότη) μπροστινό του Μαρινάκη, δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής κατά του βουλευτή Π. Πολάκη, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Κουρτάκη, καθώς από την ψηφοφορία απουσίαζαν 80 βουλευτές της Ν.Δ., προκλήθηκε σάλος.

ΠΡΩΤΟΣ έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Κουρτάκη (και τον Μαρινάκη) ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος(!) του κόμματος Άδ. Γεωργιάδης, δίνοντας μάλιστα την υπόσχεση ότι κάτι παρόμοιο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί! Έσπευσαν και άλλοι, όπως ο Μπόγδανος, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ενώ ο «παλιός» Ευριπίδης Στυλιανίδης απολογήθηκε ότι κατά λάθος ψήφισε υπέρ του Πολάκη!

ΑΛΛΑ τι σημασία έχουν όλοι αυτοί όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός δήλωσε ότι «στο συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε μια αστοχία, ίσως αποτέλεσμα μιας καλοκαιρινής ραστώνης. Δεν θα επαναληφθεί (!) αντίστοιχο φαινόμενο»;

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, στην κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αναγνωρίζεται η ψήφος κατά συνείδηση ακόμα και σε θέματα όπως η άρση της ασυλίας ενός βουλευτή. Η ψήφος κατά συνείδηση, όπως ορίζει το σύνταγμα, θα απαγορευτεί με διαταγή του Κυριάκου. Οι βουλευτές τής κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ψηφίζουν ό,τι διατάξει ο αρχηγός! Οτιδήποτε αμφισβητεί την παντοδυναμία, το αλάθητο και την ασφάλεια της εξουσίας του απαγορεύεται.

ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ είναι βαρύ. Οι βουλευτές που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν είναι ανήσυχοι και οργισμένοι για τις απαιτήσεις της ηγεσίας, που τους θέλει σε ρόλο μαριονέτας. Είναι ανήσυχοι από τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, τα κατά συρροή ψέματα της προπαγάνδας του Μαξίμου, αλλά και την ανικανότητα πολλών υπουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ δεν λαμβάνονται στην κυβέρνηση και στα υπουργικά συμβούλια, αλλά στο Μαξίμου, όπου βρίσκονται σε ρόλο συμβούλου οι εκλεκτοί των χορηγών.

Η ΚΡΙΣΗ που θα βιώσει ο τόπος τον προσεχή χειμώνα αναμένεται άγρια. Και οι ψηφοφόροι των βουλευτών, άνεργοι ή χρεοκοπημένοι, θα ζητήσουν εξηγήσεις και ευθύνες από όλους όσοι υποτίθεται τους εκπροσωπούν.

Δημήτρης Χρήστου - Εφημερίδα Αυγή