Η ΝΔ προτείνει «αναβολή» της καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους!

2020-08-25

Ο Κύρτσος, ως... λαγός, ανησυχεί για την πορεία της οικονομίας και προτείνει «αναβολή» της καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους!

Σε ρόλο «λαγού», και προειδοποιητικών πυρών, για να κόψουν τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους, εμφανίσθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος αιφνιδίως ανακάλυψε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το περίφημο «μαξιλάρι» των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η πανδημία προκάλεσε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα. Το έλλειμμα το 7μηνο Ίαν-Ιουλ 2020 ήταν 7% του ΑΕΠ.Όσο το ίδιο 7μηνο του 2010!», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος μάλιστα προτείνει μέτρα όπως την αναβολή της καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

«Εάν χαθεί ο έλεγχος του ελλείμματος θα χαθεί μεγάλο μέρος του πακέτου των 32 δισεκατομμυρίων», σημειώνει.

Ο ίδιος ζητά απαντήσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσον αφορά τον επίσημο στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2020 αλλά και τι διορθωτικά μέτρα χρειάζονται για να μην ξεφύγει το έλλειμμα και... «μπερδευτούμε» με το «πακέτο» των 32 δις», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ιδιαίτερα ανήσυχος, Γιώργος Κύρτσος.

Επί της ουσίας δηλαδή ο Κύρτσος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας τα έχει κάνει θάλασσα, αλλά ως αντίδοτο, κατά την προσφιλή τακτική των νεοφιλελευθέρων, προτείνει την περικοπή κονδυλίων από το κοινωνικό κράτος...  

https://www.opoligrafos.gr/politics/kyrtsos-anisychei-gia-tin-poreia-tis-oikonomias-kai-proteinei-anavoli-tis-katavolis-ton-anadromikon/